Sosyal Medya

Güncel

Gerginliği tetikliyorlar! 10 ülke Kudüs için İsrail'e başvuruda bulundu

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Kudüs'te büyükelçilik açmak isteyen 10 ülke ile görüştüklerini bildirdi.



Terör Devleti Ä°srail'in DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely, katil ABD'nin Siyonist uÅŸağı BaÅŸkanı Donald Trump'ın Müslüman Kudüs'ü  Ä°srail baÅŸkenti olarak tanıma kararını takiben, elçiliklerini Kudüs'e taşımayı düşünen en az 10 ülke ile temas halinde olduklarını söyledi. Hotovely, "Kudüs'te büyükelçilik açmak isteyen, bazıları Avrupa ülkesi olan en az 10 ülke ile temas halindeyiz" dedi. Hotovely ayrıca, Trump'ın Kudüs kararının buna benzer hareketleri dalgalandıracağını düşündüğünü belirtti.

ABD'nin Kudüs kararının ardından gözler ABD BaÅŸkanı Donald Trump’a çevrilmiÅŸti. ABD'nin Kudüs kararı BM Güvenlik Konseyi'ne taşınmış ve Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada tasarıya AB dışındaki 14 üyesi destek vermiÅŸti. ABD'nin ret oyu ile tasarı kabul edilmemiÅŸ ve tasarı daha sonra BM Genel Kurulu'nda oylanmıştı. BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Kurulu’na sunulan “Kudüs tasarısı” 9'a karşı 128 oyla kabul edilmiÅŸti. Oylamada 35 ülke çekimser kalırken, 21 ülke de oylamaya katılmamıştı. 

Trump ise oylama öncesi yaptığı açıklamada, “Oylamayı yakından takip edeceÄŸiz. Bize karşı oy verenlere para yardımını keseceÄŸiz” diyerek karşı oy kullanacak üyeleri tehdit etmiÅŸti. Oylamada, ABD ve Ä°srail'in yanı sıra Guatemala, Honduras, Marshall Adaları, Mikronezya, Nauru, Togo ve Palau tasarıya karşı oy kullanmıştı. Oylamadan birkaç gün sonra Guatemala CumhurbaÅŸkanı Jümmy Morales, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla Tel Aviv'deki BüyükelçiliÄŸini Kudüs'e taşıma kararı aldıklarını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.