Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Sevakin Adası' çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "'Sevakin Adasını bize belli bir süre tahsis etseniz de biz bu adayı aslına uygun olarak yeniden inşa ve ihya etsek.' Ömer El-Beşir kardeşim 'tamam' dedi." ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Sudan İş Forumu'nda konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bugün Sevakin Adası'nı dolaşırken bir şeyi değerli kardeşime ifade ettim; dedim ki 'Burada Hanifi camii yapıldı, Şafi cami de yapıldı, fakat Sevakin Adasını bize belli bir süre tahsis etseniz de biz bu adayı yeniden inşaa etsek'

Beşir kardeşim tamam dedi. Burayı inşaa ne demek biliyor musunuz? Burayı yerle bir edenlere şu cevabı vereceğiz; Siz geldiniz burayı yerle bir ettiniz, bu bizim sakalımızı traş etmeye benzer.

Unutmayın ki biz burayı öyle bir ihya ve inşa edeceğiz ki kesilen sakal çok daha gür biter siz bunu göreceksiniz. Gerisi var gerisini söylemiyorum.

Türk-Sudan İş Konseyi mekanizması da konseyin ilk toplantısının en ksıa zamanda, toplanmasıyla hayata geçirilmesi gerekiyor.

Türk-Sudan İş Konseyi mekanizması da konseyin ilk toplantısının en kısa zamanda, toplanmasıyla hayata geçirilmesi gerekiyor.

Burada sizi samimiyetle davet eden, size her türlü kolaylığı göstermeye hazır bir başkan ve halk var. Burada iş yapmanızı sizlerden özel olarak rica ediyorum. Bugün yaptığımız temaslarda Sudanlı dostlarımızla, iş adamlarımızın iş birliğiyle ilgili konuları görüşme fırsatımız oldu.

Nisan 2014 tarihinde imzalanan Türkiye-Sudan tarımsal iş birliği çerçevesinde, ülkeler arasında tarımda iş birliği üst seviyeye taşınacaktır.

Yatırımcılarımızdan beklentimiz bu güzel ülkenin kalkınma ve refahına katkı sağlamaktır.

Bu duygularla bir kez daha gerçekleştirdiğimiz iş forumunun hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.