Sosyal Medya

Güncel

Bakan açıkladı! 'Zarrab masumdur' diye bir şey...

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Reza Zarrab davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.



Gaziantep’in Åžahinbey ilçesinde belediye tarafından restore edilen SavaÅŸ Müzesi'nin açılışı BaÅŸbakan Yardımcısı Mehmet ÅžimÅŸek veAdalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün katılımıyla gerçekleÅŸti.

'SUDAN ÇIKMIŞ AK KAŞIKTIR' DİYE BİR ŞEY SÖYLEMEMİZ İMKANSIZ

Açılışın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Gül, ABD'de görülen Reza Zarrab davasına iliÅŸkin açıklamalarda bulunarak, “Bizim 'o kiÅŸi masumdur, sudan çıkmış ak kaşıktır' diye bir ÅŸey söylememiz imkansız. Biz burada Türkiye’nin çıkar ve menfaatlerini savunuyoruz. Türkiye’de mahkemeler yok mu ki gidip baÅŸka yerde dava açılıyor. EÄŸer birisi bir konuda yanlış yapmışsa da, Türk savcıları, mahkemeleri çalışıyor. Biz Zarrab’ı koruyan bir tavır içerisinde deÄŸiliz. Biz Türk menfaati ve hukukunu koruyoruz. Başından itibaren hukuki bir temelden yoksun bir davanın sonucu ne çıkarsa çıksın Türkiye açısından bir anlamı yoktur” dedi.

"OLUMLU SOMUT BÄ°R GELÄ°ÅžME OLMADI"

FETÖ elebaşının iadesi konusunda olumlu bir geliÅŸmenin olmadığını belirten Adalet Bakanı Gül, “Orada olumlu bir geliÅŸme kaydedilmedi, biz mektup da tekrar gönderdik. Ancak olumlu somut bir geliÅŸme olmadı. Terörle mücadele ettiÄŸini savunan bir ülkenin Türkiye’de terörle darbe giriÅŸiminin liderliÄŸini yapan örgüt mensuplarını koruması terörle iÅŸbirliÄŸi açısından çok büyük bir eksikliktir. Amerika’nın bu terör mensuplarını iade etmesi gerekir. Biz bu konunun takipçisi olacağız” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.