Sosyal Medya

Güncel

Mehmetçik'in hedefi Afrin ile sınırlı kalmayacak

TSK’nın Suriye’de terörle mücadelesi Afrin ile sınırlı kalmayacak. Yapılacak harekatlar 170 kilometrelik bir alanı kapsayacak.



Türk Silahlı Kuvvetleri'nin  sınır ötesi harekatı Afrin’le kalmayacak. ÖSO ile ortak harekat ile 170 kilometrelik bölge terörden temizlenecek. Batı’da Afrin-Derballut, Kala Saman’dan baÅŸlayacak harekat, doÄŸuda Zuviyan, Duveyr ve Fiyla bölgelerine uzanacak. 4 bin 500 kilometrekarelik güvenli alan oluÅŸturulacak.

Suriye PKK’sı PYD, Kuzey’de Mera ve Azez bölgelerinden baÅŸlayarak Ä°dlib’e uzanan koridor boyunca kıskaca alındı. Örgütün tek ikmal hattı olan ve rejimin kontrolündeki Nubbul ve Zehra’da ise PKK ile Suriye rejimi arasındaki gerginliÄŸe paralel sorunlar yaÅŸanıyor. Halep üzerinden terör iÅŸgalindeki diÄŸer bölgelerle baÄŸlantı saÄŸlayan PKK, Suriye rejimi tarafından bu hat üzerindeki 3 noktadan çıkarıldı. BostanpaÅŸa, Höllük ve EÅŸrefiyye’den kovulan teröristler, Åžeyh Maksut’ta mevzilendi.

RUSYA ESED İÇİN DEVREYE GİRDİ

PKK’nın Afrin ve Tel Rifat bölgelerinden çıkarılması konusunda Rusya devreye girdi. Halen Afrin ve Tel Rifat’ta askeri üsleri bulunan Rusya, terör örgütüne Afrin’i Esed rejimine teslim etmesi yönünde baskı uyguluyor. PKK, Rus generaller ve Savunma Bakanlığı temsilcileri ile yaptığı görüşmelerde, “Afrin’deki kazanımlardan vazgeçmeyeceklerini ve Türk ordusu ile savaÅŸa hazır oldukları” yönünde görüş bildirildi.

EN BÜYÜK TERÖRDEN ARINDIRILMIŞ ALAN OLACAK

Afrin 3 bin 900 kilometrekarelik yüzölçümü ile TSK’nın terörden arındırdığı en büyük yerleÅŸim birimi olacak. Toplam 340 köye sahip Afrin’de halen 500 binden fazla sivil yaşıyor. Afrin merkezle birlikte Minnag, Tel Rıfat, Horbul, Zuviyan, Fiyla ve Duveyr’e uzanan hat boyunca yer yer 40 kilometre derinliÄŸe kadar inilerek 4 bin 500 kilometrekarelik alan PKK iÅŸgalinden kurtarılacak. (Yeni Åžafak)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.