Sosyal Medya

Güncel

İsrail'in saldırısında AA muhabiri yaralandı!

Gazze ve Batı Şeria'daki Kudüs protestolarında 141 kişi yaralandı. AA foto muhabiri de Gazze sınırındaki olayları takip ederken, İsrail askerlerinin attığı gaz kapsülünün ayağına isabet etmesi sonucu yaralandı.



Ä°srail askerlerinin, Gazze ve Batı Åžeria'da ABD'nin  Kudüs'ü "Ä°srail'in baÅŸkenti" olarak tanıma kararına tepki için düzenlenen  gösterilere müdahalesinde gün içinde iki Filistinlinin ÅŸehit olduÄŸu, 141 kiÅŸinin  yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki SaÄŸlık Bakanlığı Sözcüsü EÅŸref el-Kudra, yaptığı yazılı  açıklamada, Gazze'nin doÄŸusunda ABD'nin Kudüs'ü "Ä°srail'in baÅŸkenti" olarak  tanıma kararına tepki için düzenlenen gösterilerde iki Filistinlinin Ä°srail  askerlerince ÅŸehit edildiÄŸini belirtti.

Åžehit olan Filistinlilerin isimlerinin Zekeriya el-Kefarine (24) ve  Muhammed Nebii Muhaysin (30) olduÄŸunu kaydeden Kudra, Ä°srail askerlerinin Gazze  sınırındaki müdahalelerinde 105 Filistinlinin yaralandığını, yaralılardan 3'ünün  durumunun ağır olduÄŸunu aktardı.

AA FOTO MUHABÄ°RÄ° DE YARALANDI

Gazze sınırında Ä°srail askerleri ile Filistinliler arasında yaÅŸanan  olayları takip eden AA foto muhabiri Mustafa Hassune'nin de ayağına gaz kapsülü  isabet etti.

Hafif yaralanan Hassune, hastanede yapılan tedavinin ardından taburcu  edildi.

HAVARA ASKERÄ° KONTROL NOKTASINDA DA BENZER MÃœDAHALELER YAÅžANDI

Ä°srail askerleri,  Beytüllahim'in kuzey giriÅŸi, Ramallah ve El-Bire  kentlerinin giriÅŸi, El-Halil kenti,  Kudüs ile Ramallah arasındaki Kalendiya  kontrol noktası ve Ramallah'ın Belin, Nalin ve Nebi Salih beldelerinde düzenlenen  gösterilere de müdahale etti.

Tulkerm, Selfit, Kalkilya kentlerinin bazı beldelerinde ve Nablus  kentinin güneyindeki Havara askeri kontrol noktasında da benzer müdahaleler yaÅŸandı.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, Ä°srail askerlerinin Batı  Åžeria'daki müdahalelerinde 5'i gerçek, 27'si plastik mermiyle, 4'ü darp edilerek  yaralanan 36 Filistinliye saÄŸlık hizmeti verildiÄŸi belirtildi.

Açıklamada, olaylarda 42 Filistinlinin de göz yaÅŸartıcı gazdan  etkilendiÄŸi ifade edildi.

Öte yandan Ä°srail askerlerinin Ramallah ve El-Bire kentlerinin  giriÅŸinde yaÅŸanan olaylarda bir Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.