Sosyal Medya

Kürsü

Murat Bardakçı, Türkiye gazetesi yazarı Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci'yi deşifre etti!

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in, Twitter hesabından 1. Dünya Savaşı’nda Medine’yi savunan Fahrettin Paşa’ya yönelik hakaret içeren bir paylaşım yaptı.



Fahrettin PaÅŸa’ya "hırsız" suçlaması yönelten bu mesaj Türkiye'de tüm kesimlerin tepkisini çekti.

Ancak, Zayed'in görüşlerine katılan bazı isimler de vardı. O isimlerden birisi, Türkiye gazetesi yazarı Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci oldu.

Ekinci'yi bugün köşesinde deşifre eden Habertürk yazarı tarihçi Murat Bardakçı şu ifadeleri kullandı;

"Zayed ile aynı kafa yapısında olup tarihi ideoloji vasıtası yaparak Fahreddin PaÅŸa gibi tarihimizin en önemli kahramanlarından birine hakarete yeltenenlerin maalesef bizde de mevcut bulunmaları ve bu edepsizliÄŸi yapanların “profesör” olarak üniversitelerimizde hocalık etmeleri!"

İşte o köşe yazısı;

- Bunlar da bizim ‘Zayed’lerimiz!

BÄ°RLEŞİK Arap Emirlikleri DışiÅŸleri Bakanı Abdullah bin Zayed’in Medine müdafiî Fahreddin PaÅŸa’ya attığı iftiralara ve PaÅŸa’nın hatırasına karşı ettiÄŸi terbiyesizliklere devletin en üst seviyesinde karşılık verdik ve vermeye de devam ediyoruz.

Ama, meselenin çok daha acı bir tarafı var: Zayed ile aynı kafa yapısında olup tarihi ideoloji vasıtası yaparak Fahreddin PaÅŸa gibi tarihimizin en önemli kahramanlarından birine hakarete yeltenenlerin maalesef bizde de mevcut bulunmaları ve bu edepsizliÄŸi yapanların “profesör” olarak üniversitelerimizde hocalık etmeleri!

fwejbfewfewgg

Åžimdi hukuk tarihçisi olduÄŸunu söyleyen bir profesörün Fahreddin PaÅŸa hakkında Abdullah bin Zayed’in terbiyesizliklerinden birkaç gün önce attığı hakaret tweet’lerinden bazılarını utanarak, sıkılarak ve affınıza sığınarak naklediyorum:

Hazret, hakaretler silsilesine Plevne Kahramanı Gazi Osman PaÅŸa’dan baÅŸlıyor, PaÅŸa’nın Plevne’de maÄŸlûp olmasını diline doluyor ve “Plevne’yi müdafaa edip de Ruslar’a teslim edenlerin 19. asrın en büyük kahramanı ilân edilmesinden” yakınıyor!

PAÅžA, TESLÄ°M OLMALI Ä°MÄ°Åž!

Osman PaÅŸa’dan sonra sırada Fahreddin PaÅŸa var:

“Medine’yi Ä°ngilizler’e deÄŸil, Åžerif Hüseyin PaÅŸa ve Müslüman Araplar’a karşı müdafaa eden Fahrettin PaÅŸa bile kahraman oldu”, “Bu Fahrettin PaÅŸa, Cemal PaÅŸa’nın Suriye’de yaptığı zulümleri kendisine ÅŸikâyet edenlere ‘Cemal PaÅŸa babamı as dese asarım’ diyecek kadar Ä°ngilizler’e baÄŸlıydı”, “Bu kadar itaatkâr olduÄŸu halde burada askerce davranmadı. Mütareke emrini dinlemedi. Yaverleri kendisini baÄŸlayıp teslim olmak mecburiyetinde kaldılar. Ä°ttihatçı olduÄŸu için bu yaptığı kahramanlık olarak tanıtıldı”, “Medine’den topladığı hazineleri ve mukaddes emanetleri Åžam’daki Cemal PaÅŸasına yolladı. Bunların çoÄŸu Ä°ttihatçılarca yaÄŸma edildi”...

Hakaretler ve iftiralar böyle devam edip gidiyor.

Profesöre göre, Fahreddin PaÅŸa tarihimizin utanç vesikalarından olan Mondros Mütarekesi çerçevesinde verilen emirlere uymalı, namusunu ve askerlik ÅŸerefini koruyarak Medine’yi müdafaa etmek yerine teslim olmalı imiÅŸ. Hele kutsal emanetleri Medine’de bırakmaması daha büyük kabahatmiÅŸ!

dewoIfmweg

“Profesör” unvanlı bu zâtın daha sonra attığı “kutsal emanetlerin çoÄŸunun Ä°ttihadçılar tarafından yaÄŸma edildiÄŸi” iftirasının üzerinde bile durmayacağım, zira “belge” diye ortaya sürdüğü ama içerisinde böyle bir ifadenin bulunmadığı bir yazışmaya dayanarak yapılan bu edepsizce kara çalmaya cevap vermek bile zül meselesidir!

ÇOK TEHLİKELİ BİR İDDİA!

Ama, profesörün tweet’lerinde geçen “Medine’yi Ä°ngilizler’e deÄŸil, Åžerif Hüseyin PaÅŸa ve Müslüman Araplar’a karşı müdafaa eden Fahrettin PaÅŸa bile kahraman oldu” cümlesi hem Gazi Osman, hem de Fahreddin PaÅŸalar’a ettiÄŸi hakaretlerden çok daha vahimdir; zira Fahreddin PaÅŸa’nın “Medine’yi Müslüman Araplar’a karşı müdafaa etmesinin kabahat olduÄŸu” mânâsına gelen bu ifade ile “GüneydoÄŸu’yu mensupları Müslüman olan PKK’ya, sınırlarımızı da yine Müslüman olan DEAÅž’a karşı korumanın yanlış olduÄŸunu” söylemeye kalkışmak arasında hiçbir fark yoktur!

Sözünü ettiÄŸim bütün bu tweet’lerin atılmamış olmasını ve dolayısı ile de böyle bir yazıyı yazmamayı emin olun gönülden isterdim fakat tarihimizin seçkin kahramanlarına karşı böyle pervasızca hakaretler eden ama Ankara’nın Abdullah bin Zayed’in terbiyesizliklerine karşı devletin Fahreddin PaÅŸa’ya derhal ve en üst seviyede sahip çıkması üzerine ettiÄŸi sözlerin arkasında duramayarak bu defa “Ben öyle dememiÅŸtim de, bilmemneyi kasdetmiÅŸtim de, yanlış anladınız da....” gibisinden tweet’ler gönderen Marmara Ãœniversitesi’nin mensubu Ekrem BuÄŸra Ekinci adındaki profesörün marifetlerinden haberdar olmanızı istedim!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.