Sosyal Medya

Güncel

120 bin kiÅŸilik ByLock listesi deÄŸiÅŸti!

MİT, ByLock’u masum insanları da tuzağa düşürecek şekilde tasarlayan FET֒nün kumpasını da bitirdi. Örgüte ait Mor Beyin adlı şirketin uygulamalarını telefonlarına indirerek bilmeden ‘ByLock izi’ bırakanlar MİT’in neşteriyle listelerden çıkarıldı. Yeniden oluşturulan listeler savcılıklara gönderildi.



ByLock’u bazı uygulama programlarıyla iliÅŸkilendirerek masum insanları karanlık bir kumpasın içine çekmek isteyen FETÖ’nün planı MÄ°T’e takıldı. Uzun süredir titiz bir çalışma yürüten MÄ°T, iradeleri dışında telefonlarına ByLock izi bırakılan çok sayıda kiÅŸiyle ilgili raporunu tamamladı. Yeni listeler Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’na gönderildi. Buradan da Türkiye genelindeki tüm savcılıklara listeler gönderecek. Böylece FETÖ’nün hem devleti hem toplumu hedef alan ÅŸeytani planının maÄŸduru olan insanlar aklanacak.

Karar'dan Hilal Öztürk'ün haberine göre; ByLock’u deÅŸifre eden MÄ°T’in özel ekibi, örgütün ‘at izi’ kumpasını çözmek için yürüttüğü çalışmayı FETÖ’ye propoganda fırsatı vermemek için gizlilik içinde yürüttü. ByLock’a iradeleri dışında yönlendirilmiÅŸ olabilecek kullanıcılarla ilgili tespitler yapıldı. Ancak hassas yürütülen incelemeler sırasında, örgütün üst seviyendeki kripto üyelerinin de bu uygulamaları indirdiÄŸi, böylece Mor Beyin üzerinden baÄŸlanan diÄŸer insanlar arasına gizlenmeyi hedeflediÄŸi belirlendi. FETÖ’nün ayrıca, örgütsel haberleÅŸme ağının deÅŸifre olması halinde kendilerini aklamanın yanısıra, toplumda ByLock yüzünden duyulan rahatsızlığın artmasını ve delillere karşı güvensizlik oluÅŸturmayı da amaçladığı anlaşıldı. Ancak yürütülen titiz çalışmayla, bu amaç da boÅŸa çıkarıldı.

TUZAK GÄ°ZLÄ° KODLARLA KURULDU

AraÅŸtırmadaki en önemli kriterin ByLock’ta kalma süresi (saniye) olduÄŸu öğrenildi. Mor Beyin adlı ÅŸirketin uygulamalarını kullanırken ByLock’ta saniyelerle iz bırakan kiÅŸiler ile örgüt üyelerinin kullanım süreleri arasında önemli bir fark olduÄŸu belirlendi. Örgüt üyelerinin ByLock’u kullanma rutinleri ile o sırada ByLock’ta olduÄŸunun bile farkında olmayan kullanıcıların ayrılması bu ÅŸekilde yapıldı. Yaklaşık 120 bin kiÅŸilik ByLock kullanıcı listesinden FETÖ’nün bu tuzağına düştüğü anlaşılan önemli miktardaki kullanıcının ayıklanması saÄŸlandı.

MÄ°T’in özel ekibi, savcılıklardan gelen bilgiler üzerine ByLock’ta kurulan bu tuzağı ortaya çıkardı. Akıllı telefonlara indirilelen uygulamalarla, kullanıcıların haberleri bile olmadan ByLock sunucusuna yönlendirildiÄŸi belirlendi. Örgütün kendisini kamufle etme ve ByLock’u itibarsızlaÅŸtırma hedefi, program kullanıcısı olmadığı halde insanların listeye girmesine neden oldu. Ancak ByLock listesi tek tek incelendi ve bu durumda olduÄŸu tespit edilen önemli miktarda kullanıcı ortaya çıkarıldı. MÄ°T’in bu baÅŸarılı çalışması, Bylock’un FETÖ üyeliÄŸinde en önemli delil olma durumunu daha da güçlendirdi.

KAOSUN ADI MOR BEYÄ°N

FETÖ’cü yazılımcılara ait olduÄŸu tespit edilen Mor Beyin adlı ÅŸirketin çıkardığı farklı uygulamalar üzerinden Bylock’ta IP adresi bırakıldığı ve bazı insanların maÄŸdur olduÄŸu yönünde bazı iddialar ortaya atılmıştı. Bylock programını indirmemiÅŸ kiÅŸilerin, Morbeyin.com’un uygulamalarını kullandığında, direkt Bylock serverlarına baÄŸlanmış gibi göründükleri ortaya çıkmıştı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.