Sosyal Medya

Coğrafyamız

BAE'den Türkiye'ye IŞİD suçlaması

BAE'ye ait Sky News Arabia “Türkiye IŞİD ile ittifak halinde” yayını yaptı.



15 Temmuz başta olmak üzere birçok terör olayının arkasında olduğu ifade edilen ve son olarak Kudüs merkezli tartışmada Fahrettin Paşa'ya yönelik ifadeler sebebiyle gerilen Türkiye ve BAE bir kez daha karşı karşı karşıya!

IŞİD SUÇLAMASI

BAE'ye ait Sky News Arabia kanalı Türkiye aleyhinde kara propagandaya imza attı. Kanal, "Türkiye IŞİD ile ittifak halinde” yayını yaptı.

"FOX TÜRKİYE'DE ÇALIŞSINLAR"

Sky News Arabia'nın internet çalışanlarının Fox Türkiye kanalında çalışması için El Fetih'ten kovulan ve "BAE'nin adamı" olarak anılan Filistinli siyasetçi Muhammed Dahlan'ın Fox Türkiye'ye 30 milyon dolar ödediÄŸi iddia edilmiÅŸti.

Söz konusu 12 kişilik internet biriminin Arapça trol hesaplar yönettiği ve Türkiye'ye yönelik kara propaganda da bu hesapları kullandıkları iddia edilmişti.

FETÖ'DEN BELGE ALIYORLAR

Süper Haber'in haberine göre söz konusu internet ekibi FETÖ'nün Türkiye aleyhindeki iddialarına da sıklıkla yer veriyor ve söz konusu iddialar 2 merkezden Arap dünyasına servis ediliyor.

SKY NEWS ve FOX'UN SAHÄ°BÄ° MURDOCH

Her iki kanalın sahibi ise Yahudi Lobisinin önde gelen isimlerinden, Türk ve Ä°slam düşmanlığı ile tanınan Rupert Murdoch olarak biliniyor.

15 TEMMUZ'UN ARDINDAKÄ° Ä°SÄ°M

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Darbe giriÅŸimi olduÄŸu zaman Körfez'de kimlerin buna sevindiÄŸini çok iyi biliyoruz” açıklaması ile gözlerin çevrildiÄŸi ülkelerden biri olan BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nin darbe giriÅŸimi için yüksek miktarda paralar harcadığı uzun süre konuÅŸulmuÅŸtu.

Katar Savunma Bakanı Halid El-Atiyye de FETÖ'nün darbe girişiminde Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de rolü olduğunu iddia etmişti.

tt_8

'FAHRETTÄ°N PAÅžA' GERÄ°LÄ°MÄ°

BAE'nin Türkiye'ye yönelik bir saldırı içerisinde bulunduÄŸu da sıklıkla gündeme gelirken DışiÅŸleri Bakanı Abdullah bin Zayed, Medine'yi savunan son Osmanlı PaÅŸası Çöl Kaplanı Fahrettin PaÅŸa'ya iliÅŸkin 'Kutsal emanetleri Ä°stanbul'a kaçırdı, hırsızdı' paylaşımı büyük tepki çekmiÅŸ, baÅŸta siyasetçiler olmak üzere birçok tarihçi tarafından eleÅŸtirilmiÅŸti.

Yaşananlar üzerine Birleşik Arap Emirlikleri Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve Türkiye'nin tepkisi iletildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.