Sosyal Medya

Coğrafyamız

16 ÅŸehit verilen Akil Tepesi, 'Albayrak Tepesi' oldu

Fırat Kalkanı Harekatıyla DEAŞ'tan temizlenen Suriye'nin El Bab kentinin girişindeki Şeyh Akil Tepesi'ne, orada şehit olan Binbaşı Bülent Albayrak'ın anısına Albayrak Tepesi adı verildi.



Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAÅž'tan temizlenerek özgürleÅŸtirilen Suriye'nin El Bab kentinin giriÅŸindeki 'Åžeyh Akil' ve 'Hastane Tepesi' olarak bilinen tepe, 3 ay süren çatışmaların en ÅŸiddetlisi, bundan tam 1 yıl önce yaÅŸandı ve aralarında Binbaşı Bülent Albayrak'ın da bulunduÄŸu 16 asker ÅŸehit oldu.

CERABLUS, RAÄ°, DABIK, RAKKA VE EL BAB

Geçen yıl 24 AÄŸustos'ta, Türkiye sınırının terör unsurlarından temizlenmesi amacıyla Fırat Kalkanı Harekatı'na baÅŸlayan Türk Silahlı Kuvvetleri ve TSK tarafından desteklenen ÖSO güçleri, sırasıyla, Suriye'nin terör örgütü DEAÅž denetimindeki Cerablus, Rai, Dabık bölgelerini temizledi.

16 ÅŸehit verilen Akil Tepesi, 'Albayrak Tepesi' oldu

DEAŞ TEPEYİ VERMEMEK İÇİN 4 KOLDAN SALDIRDI

TSK ve ÖSO güçleri, 8 Aralık'ta DEAÅž'ın Rakka'nın ardından ikinci merkezi olan El Bab'a yönelik harekat baÅŸlattı. El Bab'ın batı giriÅŸinde DEAÅž kontrolünde bulunan yöreye hakim nokta olan tepenin ele geçirilmesi için harekete geçildi. Ancak, DEAÅž terör örgütü üyeleri ÅŸehre hakim konumdaki tepeyi vermemek için TSK ve ÖSO güçlerinin bulunduÄŸu bölgeye bomba yüklü araç, canlı bomba, ağır silah ve roketlerle saldırdı.

16 ÅŸehit verilen Akil Tepesi, 'Albayrak Tepesi' oldu

EN ACI TARÄ°H: 21 ARALIK 2016

El Bab'ın kilidi konumundaki Akil Tepesi'nin ele geçirilmesi için yaÅŸanan ÅŸiddetli çatışmalarda en acı tarih ise 21 Aralık 2016 olarak kayıtlara geçti. 21 Aralık 2016 günü sınır ötesinden peÅŸ peÅŸe acı haberler geldi. Aralarında; Åžeyh Akil Tepesi'ni özgürleÅŸtirme operasyonu komutanı olan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Bülent Albayrak'ın da bulunduÄŸu 16 asker ÅŸehit oldu. Herkesi derinden yaralayan bu acı haberlerin ardından devam eden ÅŸiddetli çatışmalar sonunda 8 Åžubat günü Akil Tepesi DEAÅž'lı teröristlerin elinden alındı. Åžehre hakim bölgede kontrolü saÄŸlayan TSK'nın desteklediÄŸi ÖSO güçleri 24 Åžubat tarihinde ise El Bab'da kontrolü tamamen saÄŸladı.

16 ÅŸehit verilen Akil Tepesi, 'Albayrak Tepesi' oldu

'ALBAYRAK TEPESÄ°' OLDU

El Bab'da patlayıcı temizliğinin yapılması ve güvenliğinin sağlanmasının ardından binlerce Suriyeli yeniden evlerine döndü. Şimdilerde eski günlerine dönmeye başlayan El Bab'ın girişindeki Şeyh Akil Tepesi'nin bulunduğu bölgeye ise TSK'nın geçici üssü kuruldu. Suriyeliler ise 21 Aralık 2016 tarihinde 16 askerin şehit düştüğü tepenin bulunduğu bölgeye teşekkür panosu astı. Türkçe ve Arapça yazıların yer aldığğı panoya da şehit düşen askerleri temsilen Şeyh Akil Tepesi'ni özgürleştirme operasyonu komutanı şehit Binbaşı Bülent Albayrak'ın fotoğrafı konularak teşekkür edildi. El Bab sakinleri ise geçmişte Şeyh Akil veya Hastane olarak adlandırdıkları tepeye ise kendi aralarında 'Albayrak Tepesi' demeye başladı.

16 ÅŸehit verilen Akil Tepesi, 'Albayrak Tepesi' oldu

Şeyh Akil Tepesi'nin adını Albayrak Tepesi olarak adlandırılan bölgede ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan ve inşaatı hızla yükselen 200 yataklı hastane de birkaç ay içerisinde tamamlanarak Suriyelilere hizmet verecek.

16 ÅŸehit verilen Akil Tepesi, 'Albayrak Tepesi' oldu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.