Sosyal Medya

Güncel

PKK-Esed rejimi arasında Afrin pazarlığı

PKK’nın Suriye’de 5 yıldır işgal altında tuttuğu Afrin için Esed rejimi ile pazarlık yürüttüğü ortaya çıktı.



PKK Siyasi İşler Sorumlusu Elder Halil ile Suriye Muhaberat Şefi Ali Memlûk arasında üçü Haseke'de ikisi Şam'da gerçekleşen görüşmelerde, PKK, Rakka'ya karşılık Afrin'i istedi.

Yeni Åžafak'tan Yılmaz Bilgen'in haberine göre pazarlığı Rakka Yerel Meclis BaÅŸkanı Sadi SiveyÅŸi anlattı. “2017 yılı Haziran ayından bugüne kadar PKK ve Esed rejimi arasında 5 ayrı görüşme yapıldı” yapıldı diyen SiveyÅŸi, görüşmelerden 3'ünün Haseke'de, 2'sinin de Åžam'da gerçekleÅŸtiÄŸini söyledi.

resized_6eaf7-fca82f9dafrindekupe

ABD ZORUYLA RAKKA'DA

Görüşmelerin, PKK Siyasi Ä°ÅŸler Sorumlusu Elder Halil ve Suriye Muhaberat Åžefi Ali Memlûk arasında yapıldığını söyleyen SiveyÅŸi, ana konunun “Rakka'ya karşılık PKK'nın Afrin'i istemesi” olduÄŸunu vurguladı. Terör örgütü PKK'nın, militanlarını Rakka ve Deyrizor'dan Afrin'e kaydırmak istediÄŸini belirten SiveyÅŸi, “PKK, Türkiye sınırında 40 kilometre derinliÄŸi aÅŸmak istemiyor. Ancak, Münbic, Tabka ve Rakka'da ABD zoruyla kalıyor” diye konuÅŸtu.

BİZİMLE İŞBİRLİĞİ İSTEDİLER

Suriye'de ABD destekli terör faaliyeti ve iÅŸgallerini sürdüren PKK'nın, Afrin'i sözde Suriye Kürdistan'ının baÅŸkenti olarak gördüğünü ifade eden SiveyÅŸi, “Rakka ve Tabka, ABD için önem taşıyor, PKK için deÄŸil” dedi. Rakka ile Türkiye sınırı arasında 90 kilometre mesafe olduÄŸunu belirten Rakka Ä°l Meclis BaÅŸkanı SiveyÅŸi, “Terör örgütü bizimle de temas kurmaya çalıştı. ‘Askeri ve siyasi açıdan mevcut iÅŸgal haritasını yönetecek güce sahip olmadıklarını, Kamışlı, Amude, Dirbesiye, Resul Ayn, Tel Abyat, Ayn-el Arab ve Afrin gibi sınıra yakın noktalarda varlıklarını güçlendirmek istediklerini' söylediler. Ayrıca bizimle iÅŸbirliÄŸi yapmak istediler” diye konuÅŸtu.

ABD BARIÅž Ä°STEMÄ°YOR

“PKK, bölgede alenen terör estiriyor ve ABD bu terör faaliyetlerini ödüllendiriyor” diyen SiveyÅŸi, “ABD bölgede kin ve nefret dozu artsın diye çaba sarfediyor ve Suriye'de barış istemiyor” ifadelerini kullandı. En fazla 6 ay içerisinde Deyrzor ve Rakka baÅŸta olmak üzere ABD'nin sebep olduÄŸu çatışma sürecinin baÅŸlayacağını söyleyen SiveyÅŸi, PKK cephesinde büyük bir korku ve panik halinin hakim olduÄŸunu da sözlerine ekledi.

ÖRGÜTTE ABD- RUSYA İKİLEMİ VAR

PKK tüm kazanımlarını ABD sayesinde elde etti. Ancak, Rusya-Türkiye-Ä°ran ittifakı terör cephesini ikileme sevk etti” görüşünü dile getiren SiveyÅŸi, bu kapsamda Cemil Esed'in oÄŸlu Hüseyin ve milletvekili Ömer Osi üzerinden Himeymin ve Moskova ile görüşme trafiÄŸi yürütüldüğünü söyledi.

SİVİLLERE "PKK'YI ÖV" BASKISI

SiveyÅŸi, “Rakka baÅŸta olmak üzere iÅŸgal bölgelerinde yaÅŸayan sivillerin, ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen medya kuruluÅŸlarına PKK'yı öven beyanat vermeye zorlandığı” bilgisine de vererek sivillerin silahla tehdit edildiÄŸini ifade etti. SiveyÅŸi, zorla konuÅŸturulan bir çok Suriyeli sivilin daha sonra aÄŸlayarak kendilerini aradığını ve “bu açıklama konusunda tehdit edildiklerini” anlattığını kaydetti. Iki oÄŸlu PKK tarafından kaçırılarak iÅŸkence edilen ve iki oÄŸlunu da Esed rejimi karşısında ÅŸehid veren SiveyÅŸi, “Onurumuzdan baÅŸka kaybedecek hiçbir ÅŸeyimiz kalmadı; ABD ve PKK bizden ÅŸeref ve onurumuzu da almak istiyor ama kararlıyız, direneceÄŸiz” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.