Sosyal Medya

Güncel

İsrail çocukları vurdu: 81 yaralı

İsrail askerleri dün Ramallah, El-Halil, Tulkerim ve Nablus'ta sokaklara dökülen Filistinli çocuklara gerçek ve plastik mermilerle müdahale etti. Toplamda 81 kişi yaralandı.



İsrail askerleri, Ramallah'ın kuzeyindeki Beyt-İl askeri kontrol noktası ile Nebi Salih beldesi, El-Halil'in Bab el-Zaviye ile Halhul bölgeleri, Kudüs ile Ramallah arasındaki Kalendiya kontrol noktası, Tulkerim'in Nakkar mahallesi ve Nablus'un kuzeyindeki Huvvara beldesinde düzenlenen gösterilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik ve gerçek mermilerle müdahale etti.

ONLARCA GÖZALTI VAR

Filistinli gençler ise İsrail askerlerine taş ile molotofkokteyli atarak ve lastik yakarak karşılık verdi. Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Filistin genelinde düzenlenen gösterilerde 3'ü gerçek, 23'ü plastik mermilerle, 55 Filistinlinin ise göz yaşartıcı gazın yanı sıra aldıkları darp veya oluşan yanıklar nedeniyle, toplamda 81 Filistinlinin yaralanarak tedavi altına alındığı belirtildi. İsrail güvenlik güçleri, Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de çoğu çocuk onlarca Filistinliyi de gözaltına aldı.

71378cb0filistinson8

CESARET ÖDÜLÜ SAHİBİ FİLİSTİNLİ KIZIN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

Önceki gün Ramallah'taki evinde annesiyle beraber gözaltına alınan 16 yaşındaki Filistinli aktivist Ahed et-Temimi'nin gözaltı süresi 6 gün uzatıldı. Ä°srail askeri mahkemesi, “Hanzala Cesaret Ödülü” sahibi Temimi'nin mahkemede konuÅŸmasına izin vermedi. Temimi, 2012'de 9 yaşındayken, abisini gözaltına alan Ä°srail askerlerine gösterdiÄŸi tepkiyle, Filistin direniÅŸinin sembol isimlerinden biri olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.