Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas Basın Sözcüsü Türkiye'de

Hamas Basın Sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde verdiği konferansta İslam İşbirliği Teşkilatının Kudüs Zirvesi'nin Filistin için önemine değindi.



Hamas Basın Sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, "Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı Zirvesi'nde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın duruÅŸu bizim için çok önemliydi. Toplantının ana sebebi ABD BaÅŸkanı Trump'ın ortaya attığı akıl almaz görüştü. ErdoÄŸan'ın buradaki duruÅŸu, dünya üzerinde genel olarak Türkiye'nin ve halkının Kudüs ile ilgili duruÅŸları sadece Filistinlileri deÄŸil Arap ve Ä°slam ülkelerinin tamamını harekete geçirdi. Biz ABD'nin bu görüşünden döneceÄŸi ümidindeyiz." dedi.

Zuhri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesince düzenlenen etkinlikte verdiği "Kudüs Davası-İslam'ın İlk Kıblesi" konulu konferanstan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Filistin adına büyük mücadele verdiğinin altını çizdi.

TÃœRKÄ°YE'YE TEÅžEKKÃœR

Zuhri, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve halkını, Filistinlilere verdikleri moral ve destek için takdir ettiklerini belirterek, tüm Türkiye'ye teÅŸekkür etti. ABD'nin Kudüs görüşünün baÅŸtan sona yanlış olduÄŸunu aktaran Zuhri, "Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı Zirvesi'nde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın duruÅŸu bizim için çok önemliydi. Toplantının ana sebebi ABD BaÅŸkanı Trump'ın ortaya attığı akıl almaz görüştü. ErdoÄŸan'ın buradaki duruÅŸu, dünya üzerinde genel olarak Türkiye'nin ve halkının Kudüs ile ilgili duruÅŸları sadece Filistinlileri deÄŸil Arap ve Ä°slam ülkelerinin tamamını harekete geçirdi. Biz ABD'nin bu görüşünden döneceÄŸi ümidindeyiz." ifadelerini kullandı.

KUZEY KORE LÄ°DERÄ° KÄ°M JONG-UN'A TEÅžEKKÃœR

Kudüs'ün Ä°srail'in baÅŸkenti olabilme ihtimali bulunmadığını dile getiren Zuhri, "Ä°slam ülkelerinin dışında birçok ülke de Filistin'in yanında oldu. Dünyada genel olarak Trump'ın bu saçma kararına bir tepki var. Bütün dünyanın bu duruma karşı durması ileride bu saçmalığın deÄŸiÅŸeceÄŸini gösteriyor. Biz buna inanıyoruz. Çünkü Kudüs sadece Müslümanlar için deÄŸil tüm dünya için önem arz ediyor. Müslümanların ilk kıblesidir. Ãœlkemiz lehine söylemleri adına Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a da teÅŸekkür ediyorum."deÄŸerlendirmesinde bulundu.

'KUDÃœS HER ÅžEYÄ°YLE FÄ°LÄ°STÄ°N'Ä°NDÄ°R'

Zuhri, "DoÄŸu Kudüs" tartışmalarının yanlış olduÄŸuna dikkati çekerek, "Biz Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Kudüs'ün tamamının Filistin'in baÅŸkenti olduÄŸuna inandığına inananlardanız. Kudüs her ÅŸeyiyle Filistin'indir." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.