Sosyal Medya

Dünya

Yunan Bakanın provokasyonu: Gelin alın adaları

Yunanistan Savunma Bakanı haddini aştı. 'Ege'deki adalarımız işgal altında' diyen Kılıçdaroğlu'na 'gel de al' cevabını verdi. Tarihte de benzer bir durum yaşanmış, 'gel demiştin geldik' denilmişti.



CHP Grup BaÅŸkanvekili Engin Altay, TBMM'de Yunaninstan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un CHP Genel baÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu ve Türkiye'ye ağır tehditlerde bulunduÄŸunu savundu.

"GELDÄ°KLERÄ° GÄ°BÄ° GÄ°DERLER"

Engin Altay, "CoÄŸrafi aidiyeti belirsiz formasyonları, egemenliÄŸi belirsiz ada ve adacıklarla ilgili olarak bütün uluslararası anlaÅŸmaları hiçe sayarak 18 adanın Yunanistan'a ait olduÄŸunu söyledi. Bize 'gel de al' meydan okumasında bulunmuÅŸtur. Panos Kammenos bilmelidir ki, Büyük Atatürk'ün Ä°stanbul iÅŸgalinde söylediÄŸi, 'Geldikleri gibi giderler' sözüyle kendisine karşılık veriyoruz." dedi.

"CESURSAN GEL AL"

Kıbrıs Barış Harekatı'ndan önce Türk vatandaÅŸlarını katlederek Kıbrıs'ı Yunanistan'a baÄŸlamaya çalışan E.O.K.A militanları bir nizamiye karakolunun duvarına Türkçe olarak;“Cesursan gel al” diye yazmışlardı.

20 Temmuz 1974 tarihindeki Kıbrıs Barış Harekatı sonucunda E.O.K.A militanları tek tek öldürülerek temizlenmiÅŸ ve duvara Türk askerleri tarafından "Cesursan gel al demiÅŸtin; CESURUM, GELDÄ°M, ALDIM…” yazılmıştı.

Yunan Bakanın provokasyonu: Gelin alın adaları

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.