Sosyal Medya

Güncel

İstanbullular dikkat kar geliyor! Uzmanlar gün verdi

Yapılan son değerlendirmelere göre pazar günü İstanbul'da kar ve karla karışık yağmur görülebilir.



Aralık ayı başından beri mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hızla soÄŸuyarak kış deÄŸerlerine geriledi. Yapılan son deÄŸerlendirmelere göre ise pazar günü Ä°stanbul'da kar ve karla karışık yaÄŸmur görülebilir.

Prof. Dr. Orhan Åžen Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türkiye'de soÄŸuk hava 10 gün daha devam eder. Ä°stanbul'da haftasonuna kadar soÄŸuk ve yaÄŸmur var. Pazar günü Ä°stanbul ve Marmara'da kar olasılığı yüksek. EÄŸer sistem zayıflamaz ise pazar akÅŸam veya akÅŸamüstü kar var. Sistem yeteri kadar soÄŸumaz ise kuvvetli karla karışık yaÄŸmur olur. Bu nedenle Ä°stanbul'da pazar ve pazartesi günlerine dikkat" dedi.

HAVA DURUMU TAHMÄ°NLERÄ° 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Ankara, Çankırı, Konya, Antalya, Isparta Siirt ve Batman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak; Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sivas ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Ãœlke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceÄŸi tahmin ediliyor. 

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.