Sosyal Medya

Dünya

Ruslar 2003'ten bu yana ilk defa 'deÄŸiÅŸim' istiyor

Rusya'da yapılan bir araştırma, Rusların yarısından fazlasının artık istikrar yerine değişim istediğini ortaya koydu



Rus halkının büyük çoÄŸunluÄŸu tarafından desteklenen “istikrar” fikrinin, 2003’ten bu yana ilk kez yerini “deÄŸiÅŸim” isteÄŸine bıraktığı ortaya çıktı.

Merkezi Moskova’da bulunan Rusya Bilimler Akademisi Sosyoloji Enstitüsü tarafından 4 bin kiÅŸiyle yapılan araÅŸtırmaya göre, katılımcıların yüzde 51’i ülkede deÄŸiÅŸim yaÅŸanmasını istiyor.

AraÅŸtırmaya katılanların yüzde 49’u ise istikrar fikrini destekledi. Ä°stikrarı destekleyenlerin 2003’ten bu yana ilk defa azaldığına iÅŸaret edildi.

Enstitüden yapılan açıklamada, geçen yıl halkın yüzde 61’inin istikrar fikrini desteklediÄŸi, özellikle genç nüfusun deÄŸiÅŸim fikrine giderek artan desteÄŸinin bu yıl yapılan araÅŸtırmanın sonuçlarını etkilediÄŸi bildirildi.

Halk nezdinde deÄŸiÅŸim isteÄŸine artan desteÄŸin Rusya’da uzun süredir devam eden ekonomik krizden kaynakladığı ifade edilen açıklamada, halkın statükoyu ve istikrarı, ekonomideki bozukluÄŸun ve yaÅŸam standartlarındaki düşüşün eÅŸ deÄŸeri olarak gördükleri kaydedildi.

Öte yandan, özellikle yaÅŸlı ve orta yaÅŸlı Rusların, 1990’lı yıllarda yaÅŸananlar nedeniyle deÄŸiÅŸim fikrinden endiÅŸe etmeye devam ettikleri vurgulandı.

Gelecek yıl düzenlenecek devlet başkanlığı seçiminin, halk arasında henüz bir beklenti yaratmadığı da belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.