Sosyal Medya

Coğrafyamız

BAE Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye'ye hakaret!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, Türkleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlayıcı bir mesajı paylaşan BAE Dışişleri Bakanı'na yanıtı sert oldu.



BirleÅŸik Arap Emirlikleri DışiÅŸleri Bakanı Åžeyh Abdullah bin Zayed, Türkleri 1916 yılında suç iÅŸlemekle suçlayan ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ı hedef alan bir tweeti tekrar paylaÅŸtı.

"BUNLAR ERDOÄžAN'IN ATALARI"

Arapça tweetde Fahri PaÅŸa adında bir Türk subayının suç iÅŸlediÄŸi, Araplardan para ve deÄŸerli yazmalar çaldığı iddia ediliyordu. Paylaşımın son cümlesi ise "Bunlar ErdoÄŸan'ın ataları ve onların Araplarla geçmiÅŸi" deniyordu. 

Tweeti atan kiÅŸi profilinde Almanya'da yaÅŸadığını belirten bir diÅŸ hekimiydi. 

Ä°BRAHÄ°M KALIN'DAN CEVAP

İşte Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed'in bu paylaşımına yanıt Cumhurbaşkanılığı sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi.

Sözcü Kalın, paylaşımı "utanç verici" olarak niteledi. 

"Birleşik Arap Emirlikleri Dışişler Bakanı'nın, Türklerle Arapları tekrar birbirine düşürmeyi amaçlayan bu propaganda yalanını retweet etmesi utanç verici. İngilizlerin planlarına karşı Medine'yi cesurca savunan Fahrettin Paşa'ydı. Ne pahasına olursa olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırmak yeni moda mı?"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.