Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, May ile Kudüs'ü görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Birleşik Krallık Başbakanı May ile telefonda görüştüğü ve görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Kudüs konusundaki son gelişmelerin ele alındığı bildirildi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, BirleÅŸik Krallık BaÅŸbakanı Theresa May ile telefonda görüştüğü, görüşmede ikili iliÅŸkilerin yanı sıra Kudüs konusundaki son geliÅŸmelerin ele alındığı bildirildi.

CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ErdoÄŸan ve May arasında telefon görüşmesi gerçekleÅŸti. 

Görüşmede, iki lider başta savunma sanayi olmak üzere, iki ülke arasındaki işbirliğinin ve ilişkilerin her alanda daha da geliştiğini görmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

ABD'nin Kudüs'ü Ä°srail'in baÅŸkenti olarak tanıma giriÅŸimiyle ortaya çıkan gerilimin bölge açısından endiÅŸe verici olduÄŸu ifade edilen görüşmede, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve BirleÅŸik Krallık BaÅŸbakanı May, barış süreci için iki devletli çözümün en akılcı yol olduÄŸunun Ä°srail hükümeti tarafından da idrak edilmesi gerektiÄŸini vurguladı. 

Görüşmede, ABD'nin Kudüs'ü Ä°srail'in baÅŸkenti olarak tanıma kararına karşı hazırlanan karar tasarısının BM Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada ABD tarafından veto edilmesine de deÄŸinildi. 

İki lider, bölgedeki barış sürecini tehlikeye sokacak yeni gerilimlerden uzak durulması ve sorunun çözümü için uluslararası toplumun yoğun çaba göstermesi gerektiğine dikkati çekti. Görüşmede, Türkiye-İngiltere ilişkilerinin daha da geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.