Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'nin Kudüs girişimi BM'de

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etme kararının ardından konuyla ilgili tasarıyı bugün gündemine alıyor.



Bugün BM Güvenlik Konseyi'nde ele alınacak taslakta, Kudüs'ün statüsü konusunda BM'nin herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğinin altını çiziyor.

Reuters ve AFP'nin ulaÅŸtığı taslak metinde Kudüs meselesinin müzakere yolu ile çözülebileceÄŸi belirtiliyor. Metinde Trump yönetiminin aldığı karardan açık bir ÅŸekilde bahsedilmezken, “Kudüs'ün statüsü ile ilgili son geliÅŸmelerden üzüntü duyuyoruz” ifadesi yer alıyor.

Mısır tarafından kaleme alınan tek sayfalık metinde ayrıca “Kutsal Kudüs ÅŸehrinin karakteri, statüsü ve demografik yapısında deÄŸiÅŸikliÄŸin önünü açacak herhangi bir karar ya da adım, yasal olarak hükümsüzdür ve iptal edilmelidir” deniyor.

Taslak metinde üye ülkelerin Kudüs'te büyükelçilik açmaktan kaçınması isteniyor ve BM'nin Kudüs'ün statüsü ile ilgili daha önce aldığı kararlara sadık kalınması isteniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ABD'nin Kudüs kararının iptali için BM'de girişim başlatacaklarını açıklamıştı.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

ErdoÄŸan “ABD'nin Kudüs'le ilgili kararının iptali için BirleÅŸmiÅŸ Milletler nezdinde de giriÅŸimler baÅŸlatıyoruz. Önce Güvenlik Konseyi'nde, orada bir veto olursa BM Genel Kurulu'nda bu haksız kararın iptali için çalışacağız” demiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.