Sosyal Medya

Güncel

Muharrem İnceden genel başkanlık mesajı verdi

CHP



Parti içinde muhalifler ve Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun ekibi arasında çekiÅŸmeler yaÅŸanırken, parti içi muhalefetin güçlü ismi Muharrem Ä°nce’den beklenen adaylık sinyali geldi.

Ä°nce, katıldığı bir televizyon programında CHP Ä°zmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın kendisiyle ilgili söylediÄŸi, “Muharrem Ä°nce, KılıçdaroÄŸlu ile görüştü, aday olmayacak” açıklamasına tepki göstererek, “CHP Genel BaÅŸkan adayı olmak için Genel BaÅŸkan dâhil kimseden icazet alınmaz” dedi. Ä°nce’nin bu açıklaması kulislerde KılıçdaroÄŸlu’nu karşı yeniden aday olabileceÄŸi ÅŸeklinde yorumlandı.

Muharrem Ä°nce Eylül 2014 tarihinde yapılan 18. OlaÄŸanüstü Kurultay’da 177 imzayla Genel BaÅŸkanlığa aday olmasına raÄŸmen 415 oy almayı baÅŸarmıştı.

KılıçdaroÄŸlu’nun son dönemde yaptığı sözde belge siyasetini de parti içi muhalefeti bastırmak için baÅŸlattığı iddia ediliyor. CHP’de 3-4 Åžubat 2018’de yapılacak olaÄŸan büyük kurultay öncesi yeni örgütü belirlemek için il ve ilçelerde yaÅŸanan büyük krizlere raÄŸmen kongreler yapıldı. Ä°stanbul’da ise CHP mevcut il yönetiminin ilçe kongrelerindeki seçimlerde ortaya çıkan delege listelerini deÄŸiÅŸtirdiÄŸi skandalı üzerine yaÅŸanan kriz büyümüş, KılıçdaroÄŸlu tarafından kongre süreci durdurulmuÅŸtu. Ä°stanbul Ä°l Kongresi’nin 13 Ocak’ta, Ankara’nın 6 Ocak’ta, Ä°zmir’in ise 7 Ocak’ta yapılacağı kaydediliyor.

Parti kulislerinde, bazı önemli eski isimlerin Kılıçdaroğlu ekibine karşı birleştiği, delege savaşına giriştiği konuşuluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.