Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriyeli aşiretler İstanbul'da bir araya geldi, PYD karşı anlaştılar

Suriyeli aşiretler ve kabileler İstanbul'da bir kongrede buluştu, ÖSO ile ulusal ordu kurmaya karar verdi. Yüksek Kurul ortak bildiriyle, PYD, PKK, Rusya, İran ve DEAŞ karşısında ortak tavır alma konusunda anlaştığını ilan etti. Kongrenin sonuç bildirgesinde "Bu meclis evlerinden edilenlerin yeniden dönmesinin garantörüdür" denildi.



CNN Türk'ten Göksel Göksu'nun haberine göre, Suriyeli AÅŸiretler ve Kabileler Yüksek Kurulu, Ä°stanbul'da toplandı. 50'si Arap 5'i Türkmen aÅŸiretlerin bir araya geldiÄŸi kurultayda, Kürt, Dürzi ve ermeni aÅŸiretlerinin temsilcileri de vardı. "Suriyeli aÅŸiretler ve kabileler, Suriye dokusunun birliÄŸini, istikrarın destekçisi ve evlerinden edilenlerin yeniden dönmesinin garantörüdür" baÅŸlığıyla toplanan aÅŸiret ve kabile liderleri iki gün süreyle "Safların birleÅŸtirilmesi, PYD/PKK ile mücadele, BeÅŸÅŸar Esad rejimi ve destekçilerinin yıkılması" baÅŸlıklarını konuÅŸtular.

Ä°KÄ°NCÄ° TOPLANTI 25 ARALIK'TA

Yüksek Kurulun baÅŸkanı Rafi Ukla Raco, Putin - Esad görüşmesini de deÄŸerlendirdi. Geçici hükümet ve müzakere heyetiyle temas halinde olduklarını söyleyen Raco, kongrenin önemli sonuçlarından birinin "Ulusal Ordu" kurulması kararı olduÄŸunu söyledi. Ä°lk kez biraraya gelen aÅŸiret ve kabile reisleri, Suriye'deki geliÅŸmeler karşısında birlikte hareket etme kararı aldılar. Kurultay sonunda bir de genel sekreterlik oluÅŸturuldu. Alınan kararların hayata geçirilmesi amacıyla , 25 Aralık'ta SamandaÄŸ'da toplanacak ve Hukuki, siyasi ve askeri heyetlerin faaliyet göstereceÄŸi bir yürütme ofisi oluÅŸturacaklar. Suriyeli AÅŸiretler ve Kabileler Yüksek Kurulu, 2017 yılının başında Åžanlıurfa'da kurulmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.