Sosyal Medya

Güncel

Beşiktaş Belediyesi'nden Noel ve Şeb-i Arus açıklaması

CHP'nin dinlerarası diyalog temalı Noel ve Şeb-i Arus kutlamaları etkinliği tepki toplayınca Beşiktaş Belediyesi geri adım attı.



BeÅŸiktaÅŸ Belediyesi yarın akÅŸam Noel ve Åžeb-i Arus'un birlikte kutlanacağı etkinlik düzenlediÄŸini açıklamıştı.

Ancak belediyenin bu giriÅŸimi özellikle sosyal medya üzerinden büyük tepki topladı. Bunun üzerine belediyeden yapılan açıklamada, "Bu yıl ülke ve dünya gündemindeki geliÅŸmeler dolayısıyla toplumun çeÅŸitli katmanlarında oluÅŸan hassasiyetleri göz önüne alarak kutuplaÅŸtırmayı artıracak faaliyetlerden kaçınmak adına her iki etkinliÄŸimizi de iptal etme kararı aldık." denildi.

"DÖRDÜNCÜ KEZ KUTLAMAYI PLANLIYORDUK"

Belediyeden yapılan açıklamada şöyle denildi: "BeÅŸiktaÅŸ Belediyesi olarak Sayın BaÅŸkanımız Murat Hazinedar'ın belediye baÅŸkanı seçildiÄŸi ilk günden itibaren kentimizin özelliklerini yansıtan çok önemli kültürel etkinliklere imza attık. Bu etkinlikler içerisinde mistik yönü ağır basan ve Osmanlı'dan Türkiye'ye bir ilk olan önemli etkinlikler de dikkat çekiyor. ÖrneÄŸin üç semavi dinin mensuplarının huzur içinde yaÅŸadığı BeÅŸiktaÅŸ'a yaraşır biçimde aynı döneme denk gelen Åžeb-i Arus'u anmak ve Noel'i kutlamak üzere 2014, 2015 ve 2016'da üç yıl üst üste düzenlediÄŸimiz etkinliklerle bu iki ayrı kültürü aynı ortamda buluÅŸturduk. Türkiye'nin kalbi, özgürlükler kenti BeÅŸiktaÅŸ'a çok yakıştığını düşündüğümüz bu etkinliÄŸimizi bu yıl Fulya Sanat'ta dördüncü kez düzenlemeyi planlıyorduk.

Beşiktaş Belediyesi'nden Noel ve Şeb-i Arus açıklaması

"Ä°PTAL ETME KARARI ALDIK"

Öte yandan 2015 yılında başlattığımız bir projeyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilke imza atarak Musevi vatandaşlarımızın Hanuka (Işıklar) Bayramını halka açık bir meydanda kutladık. Ortaköy Meydanı'ndan tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdik. Bu etkinliğimizi de bu yıl üçüncü kez gerçekleştirerek Hanuka Bayramının altıncı gecesinde mumlarımızı yakarak Dünya Barış Parkı'ndan tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verecektik. Ancak bu yıl ülke ve dünya gündemindeki gelişmeler dolayısıyla toplumun çeşitli katmanlarında oluşan hassasiyetleri göz önüne alarak kutuplaştırmayı artıracak faaliyetlerden kaçınmak adına her iki etkinliğimizi de iptal etme kararı aldık. Bu etkinlikler üzerinden Sayın Başkanımız Murat Hazinedar'a yöneltilen eleştiriler ve birtakım odaklarla ilişkilendirme gayretlerini hayretle ve ibretle izliyoruz.

Beşiktaş Belediyesi'nden Noel ve Şeb-i Arus açıklaması

"GELENEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Bilinmelidir ki BeÅŸiktaÅŸ, hem Cumhuriyetin ve demokrasinin deÄŸerlerine saygılı, hem de halkımızın manevi deÄŸerlerine baÄŸlıdır. Hem özgürlükçü hem inançlara saygılı olunabileceÄŸini, sadece BeÅŸiktaÅŸ'a deÄŸil Ä°stanbul'a, Türkiye'ye ve dünyaya gösteriyoruz. Çünkü BeÅŸiktaÅŸ milli ve dini deÄŸerlerle, çaÄŸdaÅŸ evrensel deÄŸerlerin bir arada kardeşçe ve özgürce yaÅŸandığı kenttir. BeÅŸiktaÅŸ'tan Ä°stanbul'a, Ä°stanbul'dan Türkiye'ye verilen özgürlükçü demokrasi mesajlarının da, bu anlayışa paralel gerçekleÅŸtirilen etkinliklerimizin kaynağı da budur. Mistik yönü ağır basan her iki etkinliÄŸimiz de üç semavi dinin mensuplarının barış ve kardeÅŸlik duyguları içerisinde yaÅŸadığı BeÅŸiktaÅŸ kent kültürünün bir yansımasıdır. Ãœlke gündeminin OHAL ÅŸartlarından çıkmasıyla; hem aynı günlere denk gelen Noel ve Hristiyan yurttaÅŸlarımızın Mevlana sevgisini de simgeleyen Åžeb-i Arus'u buluÅŸturduÄŸumuz etkinliÄŸimizi, hem de Cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak Hanuka Bayramını halka açık bir meydanda kutlama geleneÄŸimizi sürdüreceÄŸiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.