Sosyal Medya

Güncel

'Süleyman Şah Saygı Karakolu eski yerine dönecek'

Başbakan Yıldırım, Suriye'de "işler yoluna girdikten sonra" Süleyman Şah Saygı Karakolunun eski yerinde faaliyete geçeceğini söyledi



BaÅŸbakan Binali Yıldırım, TBMM Genel Kurulunda, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerinde hükümet adına yaptığı konuÅŸmada, tasarıların hazırlanmasında, Meclis gündemine getirilmesinde emeÄŸi geçen Maliye Bakanı Naci AÄŸbal ve ekibine, Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelere katkı saÄŸlayan bakanlara ve milletvekillerine teÅŸekkür etti. 

KılıçdaroÄŸlu'nun Süleyman Åžah Saygı Karakoluna iliÅŸkin iddialarını anımsatan Yıldırım, "Åžunun bilinmesini istiyoruz ki tarihi haklarımız konusunda çok hassasız. Süleyman Åžah Saygı Karakolu'nun yeri Türkiye'nin mülküdür, orada Türkiye'nin bayrağı dalgalanacaktır. Kısa vadede güvenlik sebebiyle burası boÅŸaltılmış. Suriye'deki iÅŸler yoluna girdikten sonra aynen orada bu Süleyman Åžah Saygı Karakolu tekrar faaliyete geçecektir." dedi. 

"BİZİM İÇİN İSRAİL'İN BAŞKENTİ TEL AVİV"

Kudüs'te ÅŸu anda Ä°srail'in birçok devlet kuruluÅŸunun yer aldığını anlatan BaÅŸbakan Yıldırım, ÅŸunları kaydetti:

"Biz, Kudüs'ü asla ve asla Ä°srail'in baÅŸkenti olarak tanımadık. Ä°srail ile Filistin arasında çözüm oluncaya kadar da tanımayacağız, bu nettir. Efendim neden Tel Aviv, Ä°srail'in baÅŸkenti olarak yazılmamış, internet sitesinde. Elimde anlaÅŸmalar var, 1996 yılında merhum Demirel Ä°srail'e resmi ziyaretinde 6 adet anlaÅŸma yapmış, 6'sını da Kudüs'te yapmış, Kudüs'te imzalamıştır. Bunları yaptı diye Türkiye, Sayın Demirel Kudüs'ü Ä°srail'in baÅŸkenti olarak mı tanımış? Elbette deÄŸil. Ä°ki ÅŸeyi birbirine karıştırmamamız lazım; bizim büyükelçiliÄŸimiz Tel Aviv'dedir. Bizim için Ä°srail'in baÅŸkenti Tel Aviv'dir. Ama bu konuda Ä°srail ile uluslararası camia arasında bir mutabakat yoktur. Onlar Kudüs diye iddia ediyor, biz de Kudüs'ü kabul etmiyoruz, olay bundan ibarettir. Ama bizim Kudüs'te  büyükelçiliÄŸimiz var. Kimin büyükelçiliÄŸi? Filistin devletinin büyükelçiliÄŸi. BaÅŸka milletlerin orada Filistin büyükelçiliÄŸi yok." 

"CUMHURBAŞKANIMIZ İLE TRUMP ARASINDA GÖRÜŞME OLMADI"

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun, Filistin meselesi ve ABD yönetiminin aldığı kararla ilgili deÄŸerlendirmelerinde, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın bütün liderleri aradığı halde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ı aramadığını söylediÄŸine dikkati çeken Binali  Yıldırım, "DoÄŸru. CumhurbaÅŸkanımız ile Trump arasında görüşme olmadı. Çünkü CumhurbaÅŸkanımızın düşüncesi bellidir, görüşü bellidir. Olsa olsa Trump bunu bildiÄŸi için aramaya dahi cesaret edememiÅŸtir." dedi. 

BaÅŸbakan Yıldırım, 13 Aralık ÇarÅŸamba günü de Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi Zirvesinin Türkiye'nin ev sahipliÄŸinde toplanacağını hatırlatarak, çok sayıda devlet ve hükümet baÅŸkanının toplantıda bir araya geleceÄŸini aktardı. 

Yıldırım, "Mesele çok ciddidir. Bölge barışını değil, aynı zamanda küresel barışı da tehdit etmektedir. Burada uluslararası toplumun ve İslam ülkelerinin yapması gereken tek şey bir ve beraber hareket edilmesidir. Bilinmelidir ki yıllardır barış için bedel ödeyen Filistin halkı bu haksız, hukuksuz, kibirli karar karşısında asla yalnız değildir. Yüce Meclisimiz bu konuda gerekli hassasiyeti göstermiş ve bütün parti gruplarının yayınladıkları ortak bildiriyle Filistin halkının yanında olduğunu dünyaya ilan etmişlerdir. Bilinmelidir ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye, Filistin'in Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir." diye konuştu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.