Sosyal Medya

Güncel

Trump'ın özel temsilcisi ile Amerikalı generale suç duyurusu!

Vatan Partisi, Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) eski sözcüsü Talal Sülo'nun Türkiye'ye sığındıktan sonra yaptığı itiraflarda adı geçen ABD'li yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.



Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz ve parti avukatları, Ankara Adliyesi'ne giderek, Suriye'de DSG'den kaçarak Türkiye'ye sığınan Talal Sülo'nun itiraflarında ismi geçen ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, ABD öncülüğündeki Doğal Kararlılık Operasyonu Birleşik Ortak Görev Gücü Komutanı General Stephen Townsend, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel'in aralarında bulunduğu 7 kişi hakkındaki suç duyurusu dilekçesini, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti.

Dilekçede Sülo hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması da istendi.

frkjbrwfrr

'ABD, BÖLGENİN HARİTASINI YENİDEN ÇİZMEYE ÇALIŞIYOR'

Mehmet Cengiz, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Irak'ta yenilen, Suriye'de yenilginin eÅŸiÄŸine gelen ve ÅŸimdi Kudüs'ü Ä°srail'e 'baÅŸkent' ilan ederek cepheyi geniÅŸletmeye çalışan ABD, OrtadoÄŸu'yu karıştırarak bölgenin haritasını yeniden çizmeye çalışıyor. Hedefinde Türkiye var" diye konuÅŸtu.

ABD'nin bölge ülkelerinin dayanışmasından tedirgin olduğunu belirten Cengiz, şöyle devam etti:

"İran ile ticareti yargılamaya çalışan ABD, PKK/PYD'ye silah vermektedir. Bunları koordine ederek, bunlara silah sağlayarak, militanlarına eğitim vererek milli güvenliğimizi tehdit etmektedir. Bunun açık kanıtları her gün ortaya çıkmaktadır."

wekfjwfrwf

'ABD'NİN EYLEMLERİ TÜRKİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE YÖNELİK'

Sülo'nun, Türk güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra yaptığı açıklamalarla, Türkiye aleyhine işlenen ve ağır yaptırımlar gerektiren suçları anlattığını hatırlatan Cengiz, ABD'nin bölgedeki eylemlerinin Türkiye'nin toprak bütünlüğü ve devlet egemenliğine yönelik olduğunu söyledi.

Türkiye'ye yönelik bu tehdide bütün milli güçlerle karşı çıkılması gerektiğini belirten Cengiz, "Yalnızca Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçleri değil, cumhuriyet yargısı da tutum almalı ve yaptırım uygulamalıdır. Vatan Partisi olarak başvurumuzu yaptık ve konunun takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.