Sosyal Medya

Dünya

Kudüs kararıyla ABD savaşı barışa tercih etti

Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, ABD’nin Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanıyarak "savaşı barışa tercih ettiğini" söyledi.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın dünyanın büyük tepkisini çeken kararını deÄŸerlendiren Åžeyh Sabri, "ABD’nin kararı geçersizdir. Bu karar hem kendisine hem de iÅŸgalci Ä°srail'e olumsuz yansıyacaktır." dedi.

Kudüs’ün hem Filistinlilerin hem de tüm dünya Müslümanlarının vazgeçilmezi olduÄŸunu vurgulayan Åžeyh Sabri, ÅŸunları söyledi:

"Bizim Kudüs’le ilgili pozisyonumuz eskiden beri açık ve nettir. Sonuçları ne olursa olsun Kudüs’ü savunmaya devam edeceÄŸiz. ABD’nin zorbaca yaklaşımları, hakikati deÄŸiÅŸtiremez. Bizim Kudüs’e iliÅŸkin tavrımız, imanı bir tavırdır. Zira Allah, Kudüs’ü göklere, Mekke ve Medine’ye baÄŸlamıştır. Bu ÅŸehir bizim vazgeçilmezimizdir.”

Åžeyh Sabri, ABD’nin Ä°srail-Filistin barış görüşmelerinde arabulucu rolüne iliÅŸkin ise, "Åžu anda barış görüşmeleri olamaz, zira ABD Kudüs kararıyla bunu sona erdirmiÅŸtir. Böylece barış görüşmelerinin yeniden baÅŸlaması da anlamını yitirmiÅŸtir, ABD kendi kendisiyle çeliÅŸkiye düşmüştür. Barış yok artık. Çünkü ABD bu kararla aslında savaşı barışa tercih etmiÅŸtir." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Filistin halkı olarak "Kudüs Müslümanların Kırmızı çizgisidir." diyen CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın tavrını takdir ettiklerini kaydeden Åžeyh Sabri, "Biz Türkiye’nin hem halk olarak hem de devlet olarak ortaya koyduÄŸu çabaları takdir ediyoruz. Aynı zamanda Ä°slam dünyasının her tarafında ayaÄŸa kalkan Müslümanların ortaya koyduÄŸu çabaları da takdir ediyoruz. Ayaklanmaları Kudüs’ün sadece Filistinlilerin deÄŸil bilakis dünyadaki tüm Müslümanların olduÄŸuna delalet ediyor." dedi.

KAYNAKAA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.