Sosyal Medya

Güncel

Putin bugün Kudüs gündemiyle Ankara'da!

Türkiye bugün Kudüs için çok kritik bir diplomatik hamle gerçekleştiriyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Kudüs gündemiyle Ankara'ya geliyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, çarşamba günü olağanüstü toplantıya çağırdığı İslâm İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvesi öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek.

ÖNCE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Kritik görüşmenin öncelikli maddeleri, ABD'nin BM'nin kararını hiçe sayarak Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi ve Suriye'deki son gelişmeler olacak. Trump'un Kudüs kararını açıklamasının ardından iki lider arasında telefon görüşmesi gerçekleştirilmişti. Erdoğan, Kudüs kararı sonrası başlattığı telefon diplomasisindeki gerçekleştirdiği görüşmeler hakkında bilgi verecek. İki ülkenin atacağı ortak adımlar da konuşulacak.

SURÄ°YE DE GÃœNDEMDE

ErdoÄŸan-Putin görüşmesinde, Astana Zirvesi'nde gündeme gelen “Suriye'nin halkları konferansı” iki lider tarafından bir kez daha deÄŸerlendirilecek.

DÄ°ÄžER BÄ°R KONU: S-400

Görüşmede Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 füzelerinin teslimatı, ortak imalatı ve modernizasyonu konusun da gündeme gelmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.