Sosyal Medya

Güncel

Vatikan'dan Kudüs açıklaması

Vatikan’dan Kudüs’ün durumuna ait bir açıklama yapıldı.



Papa Francis, açıklamasında “OrtadoÄŸu'daki durumun geliÅŸmelerine büyük önem vermekle birlikte, dünyanın dört bir yanından gelen Hıristiyanlar, Yahudiler ve Müslümanlar için kutsal bir ÅŸehir olan Kudüs'e özel birönem vererek geliÅŸmeleri takip etmektedir” ifadelerinin geçtiÄŸi açıklamada, yaÅŸanan çatışmalara dair üzüntü duyulduÄŸu kaydedildi.

Papa “saÄŸduyu ve akıl” ile davranılmasını isteyerek, bölgede geniÅŸleyen ÅŸiddet sarmalarının yeni kurbanlar yarattığını, ülke liderlerine de “ağırbaÅŸlı” bir tavır içerisinde kendilerini ÅŸiddeti önlemeye adamaları gerektiÄŸini ifade etti.

Açıklama şöyle: “Bölgede ileriye yönelik olarak barışın saÄŸlanması konusundaki endiÅŸeler acil olarak toplantı çaÄŸrısı yapılan Arap birlikleri ve Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi teÅŸkilatının gündemindedir.

Vatikan bu endiÅŸeleri dikkat almakta ve Papa Francis'in samimi sözlerini hatırlatarak, Kutsal Kent'in tekil karakteri ve statükoya saygı gösterme konusundaki iyi bilinen konumunu, uluslararası görüşmelere uygun olarak tekrarlamaktadır.  Aynı zamanda Kutsal Kitap, yalnızca Ä°srailliler ve Filistinliler arasında müzakere edilmiÅŸ bir çözümün istikrarlı ve kalıcı bir barış getireceÄŸi ve iki devletin uluslararası alanda tanınmış sınırlar içinde barış içinde bir arada kalmasını garanti edeceÄŸine olan inancını yinelemektedir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.