Sosyal Medya

Güncel

Gül'den Kudüs açıklaması ve davet!

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararı için bir süre sessiz kalan Abdullah Gül, bugün bir video yayınlayarak, vatandaşları yarınki Yenikapı mitingine davet etti.



Uzun süre DışiÅŸleri Bakanlığı yapan ve Filistin'deki Ä°srail sorunuyla ilgili çözüm çabalarında aktif rol alan 11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Kudüskararına yönelik, ilk gün yaptığı tek tweetlik açıklamanın ardından bugün yeni bir açıklama daha yaptı. 

"DÃœNYA MÃœSLÃœMANLARINA YAPILAN BÃœYÃœK BÄ°R PROVOKASYONDUR"

Gül, "Bu sadece Filistinlilere, Arapla değil bütün dünya Müslümanlarına yapılan büyük bir provokasyon, büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Bunu bütün dünya Müslümanları reddetmek durumundadır" dedi.

Abdullah Gül, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yarın Yenikapı Meydanı'nda düzenlenecek Kudüs Mitingi için videolu destek mesajı yayımladı.

"KUDÃœS'ÃœN Ä°ÅžGALÄ° ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRIDIR"

Gül yayınladığı destek mesajında şunları söyledi:

Bu yıl Filistin'in iÅŸgalinin 50'nci yılı. 50 yıldır Filistinli kardeÅŸlerimiz iÅŸgal altında yaşıyorlar ve iÅŸgalin her türlü acımasızlığıyla zulmü ile karşı karşıyalar. Filistin'in iÅŸgali demek Kudüs'ün de iÅŸgali demek. Müslümanların ilk kıblesi Kudüs'tür. Kudüs'ün iÅŸgali uluslararası hukuka da aykırıdır. BirleÅŸmiÅŸ Milletler bu iÅŸgali reddetti. Bütün bunlara raÄŸmen maalesef Amerika BirleÅŸik Devletleri bugünlerde BaÅŸkan Trump tarafından Kudüs'ün Ä°srail'in resmi baÅŸkenti olduÄŸunu ilan etti ve yakında baÅŸkente büyükelçiliÄŸi taşıyacağını duyurdu. Bu sadece Filistinlilere, Arapla deÄŸil bütün dünya Müslümanlarına yapılan büyük bir provokasyon, büyük bir sorumsuzluk örneÄŸidir. Bunu bütün dünya Müslümanları reddetmek durumundadır.

"BÃœTÃœN VATANDAÅžLARIMIZI BU MÄ°TÄ°NGE DESTEK VERMEYE DAVET EDÄ°YORUM"

Gül, "Tabi cumhurbaşkanları, krallar seviyesinde sokaktaki insanlara kadar herkes elinden gelen her türlü tepkiyi şiddete başvurmadan göstermek zorunda. Bu çervevede yarın Yenikapı'da yapılacak olan mitingi organize eden bütün Türk uluslararası gönüllü kuruluşları, teşkilatları cani gönülden tebrik ediyorum ve bütün vatandaşlarımızı bu mitinge destek vermeye davet ediyorum" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.