Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan net mesaj: Asla gerçekleşmeyecek

To Vima gazetesine konuşan Erdoğan, Kıbrıslı Rumların, Kıbrıs’ı hala bir Yunan adası imiş gibi gördüklerini belirterek “Bu rüyaları hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. " dedi



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayip ErdoÄŸan, Kıbrıslı Rumların, Kıbrıs’ı hala bir Yunan adası imiÅŸ gibi gördüklerini belirterek “Bu rüyaları hiçbir zaman gerçekleÅŸmeyecek. Kıbrıs Türkleri eÅŸsahip oldukları bu adada hiçbir zaman Rumların istediÄŸi gibi azınlık konumuna düşmeyecek. Zihniyet deÄŸiÅŸtirip, Kıbrıslı Türklerin siyasi eÅŸitliÄŸini kabul etmezlerse, çözüm için müzakereler hep sonuçsuz kalacaktır” dedi.

ErdoÄŸan geçen PerÅŸembe günü “Lozan polemiÄŸi”nin yaÅŸandığı Atina’daki resmi temaslarını tamamladıktan sonra verdiÄŸi ve bugünkü (Pazar) To Vima gazetesinde yayınlanan demecinde, Lozan AntlaÅŸması, Azınlıklar, Türkiye-AB iliÅŸkileri, FETÖ, Türkiye-AB iliÅŸkileri, mülteci sorunu, Suriye konusu ve ÅŸahsı ile ile ilgili soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Lozan AntlaÅŸması: Lozan Barış AntlaÅŸması, Türkiye’nin Yunanistan ve bazı baÅŸka ülkelerle iliÅŸkilerini belirleyen bir anlaÅŸmadır. Türkiye, diÄŸer tüm anlaÅŸmalarda da olduÄŸu gibi Lozan AntlaÅŸması’na saygı göstermekte ve yükümlülüklerini yerine getirmektedir. Öte taraftan, ister ikili düzeyde, ister baÅŸka meselelerde, Azınlıklardan baÅŸlayarak zaman zaman zorluklar, sorunlar ve yanlış uygulamalarla karşı karşıya kalıyoruz. Bugün, 94 yıl öncesi ile farklı ÅŸartlar, sorunlar ve çözüm metodları bulunmaktadır. Dönemin ÅŸartlarını iyli analiz etmeli ve deÄŸiÅŸen koÅŸullara adapte olmalıyız. Ä°yi niyet ve samimimet olursa aşılamayacak hiçbir sorun yoktur.

TÃœRKÄ°YE-AB Ä°LÄ°ÅžKÄ°LERÄ°

AB’na tam üyelik staretijk hedefimiz olmaya devam etmektedir. “Özel ortaklık iliÅŸkisi’ senaryosunun bizim için hiçbir geçerlililiÄŸi yoktur. AB’nin çifte standartlarına raÄŸmen, bizler üyelik için iyi niyet ve itina ile çalışmaya devam ediyoruz. Yapıcı eleÅŸtiri, baÅŸlıkların açılmasını engellemekle deÄŸil tam aksine bu baÅŸlıkları (fasıllar) açmakla olur.

AZINLIKLAR

Batı Trakya Türk Azınlığı, maalesef, milli kimliÄŸinin tanınması, eÄŸitim ve din hürriyeti ile ilgili sorunlarla karşı karşıyadır. Bu sorunlar çözülüp, Türkiye ile Yunanistan arasındaki iliÅŸkilerin gündeminden çıkmalıdır. Beklentilerimizi Pavlopulos’a da Çipras’a da anlattım.

MÃœLTECÄ° SORUNU

2015’de gün geliyor Ege’den 10 bin kiÅŸi geçiyordu. Bu sayı son 20 ayda günde 70-80 kiÅŸiye düştü. Bugün bizi eleÅŸtirenler o günleri unuttular. AB ile 18 Mart 2016’daki anlaÅŸmayı planlayan da, uygulayan da Türkiye’dir. Bizi eleÅŸtirenler, Türkiye’nin bu konudaki gayretlerimizden vazçgeçersek ne olabileceÄŸini düşünüyorlar mı? Biz anlaÅŸmayı uyguluyoruz. Aynı yaklaşımı AB’dan da bekliyoruz.

SURÄ°YE

Suriyeli kardeÅŸlerimizin PKK’nın uzantısı olan PYD/YPG gibi terör örgütlerinin hedeflerine ulaÅŸmalarına izin vermeyeceklerine eminiz. 
PYD-YPG ile Suriyeli Kürtler aynı sepete konamaz. Hiçbir terror örgütü, belirli bir halkın temsilcisi sayılamaz. Suriyeli Kürtlerin, teröre karışmadan yasal siyaset yapan temsilcileri vardır.

Darbe teÅŸebbüsünün başındaki ve elemanları ABD’de yaşıyor. Sosyal medya ya da baÅŸka iletiÅŸim araçları ile ülkemiz aleyhindeki tehditlerini rahatça sürdürüyor. ABD’den bize iade edilmesini bekliyoruz.

Liderlik, cesaret ve kararlılılk gerektirir. EÄŸer, Türkiye’nin liderliÄŸi olmasa, kararlı iradesi olmasa, Avrupa kendisine gelen mülteci göçünü nasıl önleyecekti?

Liderlik, giriÅŸimcilik, deÄŸerlere ve insanlığa baÄŸlılık gerektirir. Türkiye, DAEÅž terör örgütüne karşı mücadelede en büyük gayreti gösterdi. Bütün terör örgütlerine karşı mücadele etmeye kararlıyız. Müttefiklerimiz ve ortaklarımız için güçlü,güvenilir ve kararlı bir dostuz. Onlardan da aynı tavrı bekleriz. Türkiye’nin çıkarlarının ihlal edilmesine, güvenliÄŸi için olan endiÅŸelerine sessiz kalamayız. Ãœlkemize verilen vaadlerin yerine getirilmesini beklemekten daha doÄŸal ne olabilir? Halkımız,partiler ve medya FETÖ terror örgütünün teÅŸebbüsüne karşı çıktı. Halkımız, liderini ülkeyi ve devletini korudu. Bundan büyük ÅŸeref ve iftihar olamaz. Dost ülkelerden bunu anlamalarını istiyoruz. Ä°ÅŸte bütün bu nedenlerle, halkım liderliÄŸimi takdir ediyor. 

KAYNAKHÃœRRÄ°YET

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.