Sosyal Medya

Coğrafyamız

Utanmadan boykot çağrısına başladı

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, İsraillilere, Kudüs'ü başkenti olarak tanıyan kararı protesto eden Filistinlileri boykot etme çağrısında bulundu.



Ä°slam coÄŸrafyası baÅŸta olmak üzere dünyanın dört bir yanında Kudüs'ün, ABD'nin eliyle Ä°srail'in baÅŸkenti ilan edilmesi protestoları gerçekleÅŸtiriliyor. Kudüs'ün gerçek sahipleri olan Filistinliler de bu yanlı karar sonrasında intifada çığlığı ile sokaklara indi, eylemler gerçekleÅŸtirdi.

Batı Şeria, Gazze ve Ramallah başta olmak üzere bir çok noktada eylemler düzenleyen Filistinlilere karşı, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Arap işletmelerin boykot edilmesi çağrısında bulundu.

"FÄ°LÄ°STÄ°NLÄ°LERE PARA KAZANDIRMAYIN"

Ä°srail Savunma Bakanı,  BaÅŸkan Donald Trump'ın Kudüs'ü Ä°srail'in baÅŸkenti olarak tanımasına karşı ÅŸiddetli protesto gösterilerinde bulundukları semtlerdeki Filistinli ve Arap iÅŸletmelerin boykot edilmesi çaÄŸrısında bulundu.

Ä°srail Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada, Ä°srail'in kuzeyindeki Wadi Ara'da yaÅŸayan Araplar için, "Bizim bir parçamız deÄŸiller." diyerek, Yahudi Ä°sraillilerin artık Filistinlilerin köylerini ziyaret etmemeleri ve ürünlerini almamaları gerektiÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.