Sosyal Medya

Dünya

Rusya'dan flaş ABD açıklaması

Rusya'dan, Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşmasını ihlal ettiğini öne süren ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına yanıt geldi.



Rusya'dan, Orta ve Kısa Menzilli Füzeler AnlaÅŸmasını ihlal ettiÄŸini öne süren ve ‘Rusya'yı ikna etmek için ekonomik ve askeri önlemleri gözden geçiriyoruz' diyen ABD DışiÅŸleri Bakanlığı'nın açıklamasına yanıt geldi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Moskova'nın Orta ve Kısa Menzilli Füzeleri İmha Anlaşması'na tamamen bağlı olduğunu, Washington'un sözleşmeden çekilmesi durumunda ise aynı şekilde yanıt vermek durumunda kalacağını belirtti.

RYABKOV: SUÇLAMALAR ASILSIZ

Ryabkov, Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı'nın sitesinde yayınlanan açıklamasında, ABD'nin birçok kez Rusya'yı anlaÅŸmayı ihlal etmekle suçladığını, ancak bu konuda ‘reel herhangi bir kanıt sunulmadığını' bildirdi. Açıklamada, "DiÄŸer bir deyiÅŸle, suçlamalar kesinlikle asılsız. Ä°ddialar ne anlaÅŸmaya sözde uymayan fırlatma rampalarının teknik özellikleriyle, ne de uçuÅŸ telemetrisi bilgileriyle destekleniyor. Hiçbir ÅŸeyle desteklenmiyor. Neden böyle olduÄŸu ortada. Nedeni böyle bir ÅŸeyin olmaması" ifadelerine yer verildi.

ZAMANI GELDÄ° ABD ARTIK ANLAMALI

Rusya'ya dönük ekonomik ve askeri baskıların iÅŸe yaramayacağını, ABD'nin iliÅŸkilerin düzeltilmeye baÅŸlanması için hayallerinden kurtulması gerektiÄŸini belirten Ryabkov, "Amerikalı politikacıların ve diplomatların, Rusya'ya ekonomik ve askeri baskıların iÅŸe yaramayacağını anlamalarının zamanı geldi. Sonunda hayallerinden kurtulmalılar ki, daha fazla zaman kaybetmeden, Amerikan tarafından ötürü son yıllarda derin bir krize giren iliÅŸkilerimizi karşılıklı olarak düzeltmeye baÅŸlayalım" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Rusya'yı yaptırımlarla korkutmaya yönelik çabalarının komik olduÄŸunu belirten Ryabkov, "Orta ve Kısa Menzilli Füzeler AnlaÅŸması baÄŸlamında beklenebilecek yaptırımların geniÅŸletilmesinin tek sonucu, kendilerinin yapılmasını önerdiÄŸi Özel AnlaÅŸma Kontrol Komisyonu toplantısının iptali olabilir" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.