Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kudüs için devrede

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'le ilgili olarak Kazakistan, Azerbaycan ve Lübnan cumhurbaşkanlarıyla görüştü.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Kudüs'teki son geliÅŸmelerle alakalı olarak Kazakistan CumhurbaÅŸkanı Nursultan Nazarbayev, Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev ve Lübnan CumhurbaÅŸkanı MiÅŸel Avn ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Kudüs'teki gelişmelerle alakalı bugün de telefon görüşmeleri yaptı.

ErdoÄŸan, bu sabah, Kazakistan CumhurbaÅŸkanı Nursultan Nazarbayev, Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev ve Lübnan CumhurbaÅŸkanı MiÅŸel Avn ile görüştü.

Görüşmelerde, ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma teşebbüsünün, Ortadoğu'daki barış sürecini olumsuz etkileyeceğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanlar için de kutsal olan bu şehrin statüsünün korunması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerde, barış ve istikrarın yolunun 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin vücut bulmasından geçtiğini belirtti.

Görüşmelerde, Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak 13 Aralık Çarşamba günü İstanbul'da düzenleyeceği Olağanüstü İslam Zirvesi'nin ortak bir tavır sergilenmesi açısından da önemli olduğuna işaret edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.