Sosyal Medya

Güncel

'Bizim gündemimiz her zaman Kudüs'tür!' Düşünce Mektebi yazarlarından Kudüs değerlendirmeleri

Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını açıklaması tüm dünyada ki müslümanlar tarafından tepki ile karşılandı. Tüm dünyada düzenlenen protesto gösterilerinde milyonlarca insan ABD'ye ve İsrail'e karşı Filistin'in yanında olduklarını haykırdı. Düşünce Mektebi yazarları olayların perde arkasını sizler için yazdı.



Mehmet Beyhan: 'Krizi fırsata çevirebiliriz'

Amerika baÅŸkanı Trump’ın Kudüs’ü Ä°srail’in baÅŸkenti ilan etmesi tüm dünyada tepki toplarken, Ä°slam dünyasında sinirlerin gerilmesine sebep olmuÅŸtur.

ABD ve müttefikleri, İslam dünyasındaki parçalanmışlıktan beslenip var olan krizleri daha da derinleştiriyorlar.

Ãœmit ederim ki Trump’ın açıklaması, Müslümanlara parçalanmışlığın sebeplerini sorgulamaya neden olur. EÄŸer aramızdaki sorunlarımızı sorgular, çözümler bulursak aslında bu krizi fırsata çevirebiliriz.

 

 

Abdulaziz Tantik: 'Güçler savaşında Kudüs sahnesi başladı'

Trump’ın açıklayacağı Kudüs’ün baÅŸkent olabileceÄŸi hamlesini nasıl yorumlamalıyız?

Öncelikle Amerikan güç kavgasında Trump nereye düşer sorusu cevaplandırılmadan bu soruya cevap verilemez sanırım. Trump küresel güçlerin karşı kampanyasına raÄŸmen kazandı. Ve beyaz Amerika’yı temsil ediyor. Yani ulusalcıların adayı idi. Her türlü oyuna raÄŸmen de kazandı. Bugüne kadar Trump’ın attığı adımları bu çerçeve içinde anlamlandırmalıyız.

Bölgede atılan adımlara dikkat edelim. Suud üzerinden Ä°srail ile bir yeni pakt oluÅŸturulmaya çalışılıyor. Buna karşılık ise Ä°ran, Türkiye ve Rusya ekseninde yeni bir paktın adımları atılıyor. Dugin’in açıklamaları ile Trump’ın açıklamalarını aynı eksende yorumlamak mümkün görünüyor. Çünkü eÄŸer Rusya, Ä°ran ve Türkiye bölgede sıfırdan yeni bir pakt kurarlarsa sahip oldukları gücü dikkate aldığımızda nasıl bir güç ortaya çıkar batı düşünmek bile istemez! Peki, Trump’ın hamlesi kimin iÅŸine yarar. Kudüs meselesi Müslüman kamuoyu açısından önemli bir konu ve belirleyiciliÄŸi vardır. Yani sokakları harekete geçirmek istiyorsanız bu konuyu kaşırsınız ve hareketlenme baÅŸlar. Ä°kinci adımı ise Kudüs meselesinde ihanetle suçlanacak iktidar ve iktidarların meÅŸruiyeti kalmayacaktır. ErdoÄŸan’ın Müslüman sokaktaki saygınlığının Van münit olayından sonra gerçekleÅŸtiÄŸini hatırlayın! (yazının devamı için tıklayın...)

Mustafa Öner: 'Müslüman halkaların yaşadığı ülkeler teyakkuzda imiş! YALAN!'

Ãœmmetin sadece toprakları deÄŸil zihinleri de iÅŸgale uÄŸramış durumdadır bugün. Åžeytanlar çetesinin eli ve yönetimi altında oyuncaÄŸa dönüşmüş olmanın azabı ile kıvranmak Ä°slam ümmeti olduÄŸu iddiasındaki bizler için onursuzluÄŸun, üzerine acziyetin zirvesi olsa gerek! Ä°nsanlığın nefesi olabilecek mukaddeslerimiz bugün iÅŸgal altındadır. Mekke gibi, Medine gibi, Kudüs gibi…

Mazlum halkların kanı üzerine kurulmuÅŸ olan büyük ÅŸeytan ABD, Allah ile ilahlık yarışına kalkışmış olan katil ortakları  Siyonistlerin baÅŸkenti olarak Kudüs’e taşınacağını açıklayacakmış! Neredeyse tümünün ipini elinde tuttuÄŸu Müslüman halkaların yaÅŸadığı ülkeler teyakkuzda imiÅŸ! YALAN! Sadece toprakları deÄŸil, yürekleri de iÅŸgale uÄŸramış yönetimlerce yönetilen ülkelerin beyanatlarını sahici bulmadığımı, karşılığının olacağına da inanmadığımı öncelikle kendimden utanarak ifade etmek durumundayım.

Yer ve gök yorulmuştur, insan yorulmuştur, din yorulmuştur bugün! Mazlum ve muvahhit yüreklerde umut yorulduğunda geçilemez denizlerin açılmasını sahibe itimat ile beklemek zamanlarına hızla yol aldığımıza inanmaktayım. Musa aleyhisselam ve halkına yol olan Kızıldeniz birgün mazlum halklara yol olacak, Allah ile ilahlık yarışına giren tüm şeytanlar çetesinin üzerine tufana dönüşecektir!

Hasbunallahu ve ni’mel vekil ni’mel Mevla ve ni’me’n nasîr”

Veysel Tepeli: 'Kitlelerin enerjisini meydanlarda tüketiyoruz'

Kendimi bildim bileli Siyonist ve Emperyalist güçler Müslümanlar aleyhine kararlar alır, zulmeder veya işgal ederler, Müslümanlar da sokaklarda sloganlar atar nümayişler yaparlar.

Onca nümayişe rağmen bu zalimlerin geri adım attıklarına şahit olmadım.

ABD’nin Kudüs’ü Ä°srail’in BaÅŸkenti olarak tanıması ardında yine meydanlardayız; “Kahrolsun Ä°srail, kahrolsun Amerika…”, “Kudüs bizimdir bizim kalacak…” sloganları havada uçuÅŸuyor. Ve yine deÄŸiÅŸen bir ÅŸey olmayacak; ABD’nin attığı adımları diÄŸer ülkelerin adımları takip edecek.

Bizi bu sloganlar ve hamasi nutuklar bitirdi.

Kitlelerin enerjisini meydanlarda tüketiyoruz.

Günübirlik düşünen, uzun vadeli projeleri olmayan, sabırsız, hamasi ve sloganik nesiller yetiştirdik.

Artık kimse kurusıkı sloganlardan korkmuyor.

Kudüs’ün BaÅŸkent olarak tanınmasının tepkileri aylar öncesinden test edildi zaten. Önce Kudüs’te ezan yasaklandı, sonra Mescidi Aksa günlerce ibadete kapatıldı…

Müslüman kamuoyu yavaş yavaş buna alıştırıldı. İlk günler Müslümanların ... (yazının devamı için tıklayın...)

Ãœmran Yaka: Hanzala Bir Gün Yüzünü Dönecek!

-Zeynep Yahudiler Mescid-i Aksa’yı yıkmak istiyorlar.

-Buna izin veremeyiz hala..

Yazının giriÅŸine aldığım diyalog gerçek hayattan hatta bizatihi kiÅŸisel hikayemden. GeçtiÄŸimiz aylarda yaÅŸanan Ä°srail ablukası sürecinde ÅŸu an dört yaşında olan yeÄŸenim Zeynep’i yanı başıma oturtmuÅŸ ve ona Yahudilerin zulmünden, Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar için öneminden kısa ve anlaşılır cümlelerle bahsetmiÅŸ idim. Zira okul öncesi yaÅŸ seviyesinde dahi minik talebe, Kudüs’ün Filistin’in baÅŸkenti olduÄŸunu öğrenir ve kavrar. Bu öğrenme ve kavrama aÅŸamasında Dünya haritası ve Aksa avlusunun dizayn edildiÄŸi maket de yardımcı ders unsurları olarak hizmet vermiÅŸti bize. Aradan aylar geçti mevsim kışa döndü. Ve birdenbire Trump, Kudüs’ü Ä°srail’in baÅŸkenti olarak tanıdıklarını açıklayınca ibre yeniden unuttuklarımızı hatırlamaya döndü. Öyledir, zira yaÅŸananların yaptıklarımızdan ya da yapmamız gerekirken yapmadıklarımızdan ötürü vuku buluyor olması Sünnetullahın bir gereÄŸidir. Hani birdenbire oldu deyiÅŸimiz beklemediÄŸimizi ima etmek için yoksa batıl usul usul ama durmadan çalışır. Müslümanları ansızın gafil avlar. Bu ara parantezden sonra tekrar Kudüs gündemine dönecek olursak Trump'ın açıklamasına ilk karşılık elbette Ä°srail'den geldi. Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu, Trump'a "Kudüs'ü resmen Ä°srail'in baÅŸkenti olarak tanıma kararından" dolayı teÅŸekkür etti. Türkiye CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Salı günü Meclis kürsüsünden Trump’a yönelik “Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir” uyarısına teÅŸekkür de gecikmedi. Filistin Hükümeti, en güçlü tepkiyi ErdoÄŸan ... (yazının devamı için tıklayın...)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.