Sosyal Medya

Coğrafyamız

YPG sınırda karakol kurdu TSK alarma geçti

Suriye’de çıkan iç savaş sonrası kontrolüne geçirdiği birçok bölgede karakol kuran terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin şimdi de Fırat nehrinin yanı başında karakollar kurduğu belirtildi.



Suriye’de 2011 yılında baÅŸlayan iç savaÅŸ sonrası ülkenin kuzeyi, Fırat Nehri’nin doÄŸusunda bulunan birçok noktayı kontrolüne geçiren terör örgütü YPG'nin ÅŸimdi de Gaziantep’in Karkamış ilçesinde bulunan 2 Türk karakolunun karşısına karakol kurduÄŸu ifade edildi.

KARAKOL KURDULAR

Fırat Nehri kıyısında bulunan Köprübatı Hudut Karakolu'nun karşısındaki ZormaÄŸara Köyü ile Ziyaret Hudut Karakolu karşısındaki Suriye’nin Ziyaret köyünde karakollar kurduÄŸu belirtildi.

17-12/08/5.jpg

BAYRAK, HENDEK VE KUM BARÄ°KATI

Karakol ÅŸeklinde kurulan yapıların çevresinde hendek kazdığı belirtilen YPG’liler, aynı zamanda kum torbaları ile mevzi ve barikat yaptıkları nöbet kulelerine ise YPG ve YPJ bayrakları astı. Kara yoluyla gelen ağır silahlar, zırhlı araçlar ve yakıt tankerlerinin de Fırat Nehri çevresindeki bu noktalara dağıtıldığı iddia ediliyor. YPG’nin, ABD’nin verdiÄŸi silahları 13 ayrı depoda sakladığı ve 2 bin ABD askerinin, YPG ile aktif iÅŸbirliÄŸi halinde oldukları ileri sürülüyor.

17-12/08/basliksiz-1-1512720108.jpg

TSK 24 SAAT TEYAKKUZDA

DiÄŸer yandan, Türkiye tarafında bulunan Köprübatı ve Ziyaret Hudut Karakollarında ise 24 saat termal kameralarla nöbet tutan askerler, sürekli zırhlı araçlarla devriye halinde. Fırat’ın batısında baÅŸlayan duvar örme çalışmalarının ise Türkiye sınırı boyunca Fırat’ın doÄŸusunda da devam ettiÄŸi gözlendi.

 

17-12/08/1.jpg

17-12/08/2.jpg

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.