Sosyal Medya

Güncel

Bakan detayları açıkladı

Bakan Julide Sarıeroğlu, taşeron çalışanlara tam kadro verilmesi konusunda açıklamalarda bulunurken kapsamlı bir iş olduğunu ve en kısa sürede sonlandırmak istediklerini söyledi.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide SarıeroÄŸlu, AK Parti Grup Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

450 BİN TAŞERON ÇALIŞANA TAM KADRO

Bakan SarıeroÄŸlu, taÅŸeron ile ilgili çalışma hakkında, "Merkezi bütçe ile düzenlenen kamu kurum ve kuruluÅŸlarındaki 450 bin taÅŸeron kardeÅŸimize tam kadro veriyoruz. Åžartsız, ne sözleÅŸmeli ne geçici ne önünde tekrar ek sözleÅŸme ne ÖSP tamamı tam kadro almış durumda. Belediye ve Ä°l Özel Ä°darelerinde çalışan taÅŸeron kardeÅŸlerimiz içinde, aradan taÅŸeron firmaları kaldırıyoruz ve belediyelerin iÅŸtiraklerinde, iktisadi teÅŸekküllerinde istihdamlarını saÄŸlıyoruz. Ä°ÅŸtiraklerin daimi işçi statüsünde olacaklar. 4C statüsündeki kardeÅŸlerimizin talebi de 4B statüsüne geçmekti. Onları 4B statüsüne geçiriyoruz.

MEVSİMLİK İŞÇİLER DE UNUTULMADI

Mevsimlik geçici işçilerimiz var. Onların da yıllardır talepleri vardı. 5 ay 29 gün çalışıyorlardı. Onların çalışma sürelerini en fazla limit olan 4 aya kadar uzatma imkanı getirdik. Toplamda 900 bin işçilerimizi ilgilendiren gerçekten önemli bir çalışma" deÄŸerlendirmesini yaptı.

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

Çalışmanın Meclis’e ne zaman geleceÄŸine iliÅŸkin soruya Bakan SarıeroÄŸlu, "En kısa zamanda yasal zemine kavuÅŸturacağız. 2018 Ocak ayı yetiÅŸtirmek için çalıştık. Sayın CumhurbaÅŸkanımıza teÅŸekkür etmek istiyorum. Çok geniÅŸ kapsamlı yapma imkanı bizlere kavuÅŸma vesilesi oldu. BaÅŸbakanımız tüm çalışmalarda koordinasyon anlamında bizlerle birlikteydi. Maliye Bakanlığımız, iki bakanlığın bürokratları uzun süredir gece gündüz çalışıyoruz. Bütün arkadaÅŸlarımızın sendikal örgütlülüğünü koruyacağız. Çalışma barışı, huzuru anlamında bir sıkıntı çıkmaması açısından süreci sendikal örgütlülükle, sözleÅŸmelerle sürdürmüş olacağız." ifadelerini kullandı.

"KAPSAMLI BÄ°R Ä°Åž"

SarıeroÄŸlu, "Bütçe görüşmelerinden sonra Genel Kurul’da görüşeceÄŸiz, hemen uygulamaya geçeceÄŸiz. Bizim planımızda inÅŸallah uygulamaya geçtikten sonra üç ay içinde geçiÅŸleri tamamlamak. Büyük bir iÅŸ, kapsamlı bir iÅŸ. Aracı, alt iÅŸveren ÅŸirketler var. Onların sözleÅŸmeleri fesh edeceÄŸiz. Onlarla ilgili düzenlememiz olacak."

"MEVCUT ÅžARTLARIYLA DEVAM EDECEKLER"

TaÅŸeron çalışanların kadroya alınacağı açıklamalarının ardından, taÅŸeron çalışanların kadroya geçerken maaÅŸlarının deÄŸiÅŸip deÄŸiÅŸmeyeceÄŸi de tartışma konusu oldu. Bakan Jülide SarıeroÄŸlu bu konuya da açıklık getirerek “Mevcut ÅŸartlarıyla devam edecekler.”dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.