Sosyal Medya

Güncel

Skandal kare sonrası Rusya'dan ilk açıklama

Türkiye'nin tepkisini çeken görüntülere Rusya’dan gelen ilk açıklamada toplantıda, “Toplantıda DEAŞ sonrası atılacak adımların değerlendirildiği” ifade edildi.



PETROL zengini Deyrizor vilayetinin doÄŸusunun terör örgütü PKK/YPG tarafından ele geçirilmesinin ardından Rus bir general ile YPG sorumlularının toplantı yaptıkları ortaya çıktı. Toplantı Deyrizor yakınlarındaki Salahiye kasabasında gerçekleÅŸti. Görüşme hakkında Moskova’dan ilk resmi açıklama 48 saat sonra geldi. Savunma Bakanlığı açıklamasında, toplantıya Hmeymim Ãœssü komutanlarından General Yevgeniy Poplavski’nin de davet edildiÄŸi ve görüşmenin ‘Fırat DoÄŸu Bölgesi Yerel Yönetim Komitesi’ birinci toplantısı olduÄŸu ifade edildi. Toplantının amacının ise “DEAÅž’ın yenilgiye uÄŸratılması sonrası atılacak adımların deÄŸerlendirilmesi” olduÄŸu aktarıldı.

ORTAK KOMUTANLIK TEKLÄ°FÄ°

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’ye yakın “ANHA” haber sitesi de toplantıya iliÅŸkin geliÅŸmeleri aktardı. Haberde toplantıya katılan Rus generalin ismi Aleksey Kim olarak aktarıldı. Ancak Rusya’nın açıklamasında Rus generalin Yevgeniy Poplavski olduÄŸu belirtildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.