Sosyal Medya

Güncel

Reza Zarrab davasında 4. duruşma başladı

ABD'deki Hakan Atilla davasında 4. duruşma başladı. Tanık olarak ifade veren Reza Zarrab'ın ifadesinin ardından çapraz sorgusu yapılacak. Zarrab, mahkeme salonunda 'iki hata yaptığını" söylerken ikinci hatayı buğday sevkiyatında yaptığını ifade etti. Hatanın buğday menşeine 'Dubai' yazmak olduğunu söyleyen Zarrab, hâkimin "Bu neden hata olsun" sorusuna, "Dubai'de buğday yetiştirilmiyor" cevabını verdi.



Bugün mahkemede savcılığın sorgusunun ardından, tutuklu olarak yargılanan Mehmet Hakan Atilla’nın avukatlarının Zarrab’ı sorgulamasına geçileceÄŸi ifade ediliyor. Gazeteciler arasında 'ejderhalı kadın' olarak bilinen Hakan Atilla'nın avukatı Cathy Fleming Zarrab'ı sorgulayacak. 

ÇARŞAMBA'YA KADAR SÜREBİLİR

Daily Beast'ten Katie Zavadski, Zarrab'ın 4'üncü gün için yerini alacağını ve Zarrab'ın ifadesinin çarÅŸamba gününe kadar sürebileceÄŸini iddia etti. 

ABD'li gazeteci Adam Klasfeld, Zarrab'ın ve jüri üyelerinden birisinin duruÅŸma salonuna geç kaldığını aktardı. 

Ayrıca Zarrab'ın koyu renk bir blazer ceket ve beyaz tişört giydiÄŸi aktarıldı. ABD'li gazeteci Klasfeld, Zarrab'ın doÄŸrudan sorgusuna devam edileceÄŸini söyledi. 

GIDA TÄ°CARETÄ° TARTIÅžILDI

Mahkeme salonunda cuma günü de görüşülen, Süleyman Aslan ile Zarrab arasında geçen gıda ticareti konuşması tartışıldı.

Zarrab ile Aslan arasında gıda ticareti konusundaki diyalog takip edildi. 

ABD'li gazeteci Adam Klasfeld'in iddiasına göre, Zarrab'a "(Ä°ran'a giden) Gemilere gıda yüklenirken muayene belgesini almıyorduk" ifadesinden sonra, "Neden almıyordunuz" sorusu yöneltildi. Zarrab ise buna karşılık "Çünkü fiili olarak gıda ve ürün göndermiyorduk. Ortada herhangi bir ürün yoktu" dedi. 

Gazeteci Adam Klasfeld, yargıçın Zarrab'a "adını 'Bunghi' olarak duyduğu" bir nakliye şirketinin kendilerine rakip olup olmadığını sorduğunu iddia etti. Zarrab, buna 'evet ve hayır' cevabını verdi. Klasfeld'in iddiasına göre Zarrab, "Hayır, rakip değildik çünkü onlar gerçek gıda gönderiyordu ancak biz hiçbir şey göndermiyorduk. Onlarla rakip olduğumuzu söyleme nedenim ise şudur: Çünkü onlar da işlerinde Halkbank'taki İran parasını kullanıyordu. Halkbank'tan çekeceğim ve kullanacağım para miktarını düşürüyorlardı. Halkbank'taki İran parası ne kadar fazla olursa, bu benim için iyiydi." dedi.

"EVRAKTA Ä°KÄ° HATA YAPILDI"

ABD'li gazereci Klasfeld'in iddiasına göre, Zarrab gıda ticareti konusunda iki evrakta hata yapıldığını söyledi. Zarrab, ikinci hatayı buÄŸday sevkiyatında yaptığını söylerken, hatanın buÄŸday menÅŸeine 'Dubai' yazmak olduÄŸunu söyledi. Zarrab, hâkimin "Bu neden hata olsun" sorusuna, "Dubai'de buÄŸday yetiÅŸtirilmiyor" cevabını verdi.  

BaÅŸka bir konuÅŸmaya ait metin, mahkeme salonunda transkripsiyon olarak kayda geçirildi. 

"ÖDEDİĞİM EN YÜKSEK KOMİSYON YÜZDE 1"

ABD'li gazetecilerin iddiasına göre, Zarrab mahkeme salonunda Halkbank'a ödediÄŸi komisyona iliÅŸkin, "ÖdediÄŸim en yüksek komisyon oranı yüzde 1" ifadesini kullandı. 

DuruÅŸmada Zarrab'ın ÅŸirketi Volgam Gıda'ya iliÅŸkin konuÅŸuluyor. 

ABD'li gazeteci Katie Zavadski, bugünkü duruÅŸmada ilk üç günde olmadığı kadar fazla zamanın Hakan Atilla konusuna harcandığı yorumunda bulundu. Zavadski, "Zarrab, Atilla'nın sürece nasıl dâhil olduÄŸunu özetlemeye çalışıyor" ifadesini kullandı. Zavadski, önceki günlerde Atilla'nın adı her geçtiÄŸinde sessizce kafasını salladığını aktardı. 

ATÄ°LLA ZARRAB'I UYARDI

ABD'li gazeteci Katie Zavadski, mahkemede tartışılan bir konuÅŸma metnine göre, Hakan Atilla'nın Zarrab'ı gıda nakliyelerini 'inanılır" yapması konusunda uyardığını iddia etti. Zavadski'nin iddiasına göre, Atilla Zarrab'a "Sadece 14 ton taşıyan bir teknenin üzerinde 25 ton taşıyoruz demeyin ya da buna benzer ÅŸeyler" dedi. 

Zarrab ve Happani arasında geçen bir konuÅŸma mahkeme salonunda konuÅŸuluyor. Daily Beast'ten Katie Zavadski, konuÅŸmada Halkbank'ta gönderilen para konusunun görüşüldüğü belirtildi. 

ABD'li gazeteci Adam Klasfeld, mahkeme salonunda dinletilen ses kaydının Süleyman Aslan'a verilen rüşvet ile alakalı olduÄŸunu iddia etti. Ses kaydında, Happani'nin "Ne kadar göndereceksin?" sorusuna Zarrab'ın "Bilmiyorum, gıda ve diÄŸerleri için ne gönderdiÄŸimize bakalım. Toplamda onu temel alarak bir ÅŸey hesaplayalım ve gönderelim" dediÄŸi iddia edildi. 

DuruÅŸmaya kısa bir ara verildi. 

DuruÅŸmada Atilla ile Zarrab arasında geçtiÄŸi ifade edilen bir ses kaydı dinletiliyor. ABD'li gazeteci Adam Klasfeld, Zarrab'ın ses kaydı hakkında "Atilla ile altın ticareti hakkında konuÅŸtuk" ifadesini kullandığını iddia etti.  

"TÃœM Ä°ÅžLEMLER TEK TEK KAPATILMALIYDI"

Zarrab'a altın konusunda dinletilen ses kaydının ardından "Ä°ÅŸlemi kapatmak için neden evrak gerekiyordu" sorusu yöneltildi. Gazeteci Klasfeld'in iddiasına göre Zarrab, buna cevaben "Halkbank'taki hesabıma gelen tüm iÅŸlemlerin tek tek kapatılması gerekiyordu. Altın ticaretiyle ilgili olan iÅŸlemlerin kapatılması için de altın ticaretine iliÅŸkin evrak gerekliydi" dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.