Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yemen'de muhalifler birbirine düştü

Yemen'deki Suudi Arabistan Büyükelçisi ülkedeki durumla ilgili açıklamada bulundu.



Yemen'deki Suudi Arabistan Büyükelçisi ülkedeki durumla ilgili açıklamada bulundu.

Yemen'deki Suudi Arabistan Büyükelçisi, ülkede yaşanmakta olan durumun İran'ın bölgeden kovulmasının başlangıcı olduğunu ifade etti.

Suudi Arabistan Büyükelçisi, "Yemen'de şahit olunan durum, İran'ın Arap dünyasından kovulmasının başlangıcıdır" ifadelerini kullandı.

Ne olmuÅŸtu?

Yemen'de Aden hükümetine karşı birlikte hareket eden Ä°ran destekli Åžii Husiler ile eski CumhurbaÅŸkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çatışmalar çıkmış, her iki taraf da baÅŸken Sana'da belli bölgeleri kontrol altına almıştı.

Yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan İran destekli Husiler, Ali Abdullah Salih'i kendilerine ihanet etmek ve Suudi Arabistan ile iş birliği yapmakla suçluyor.

Yemen'deki Ensarullah Hareketi (Husuiler) lideri Abdulmelik Husi ise olaylar ile ilgili yaptığı açıklamada, Ali Abdullah Salih'i başlattığı bu olaylardan vazgeçmeye çağırdı.

Suudi Arabistan ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE) karşısında müttefik olan Husiler ve Ali Abdullah Salih güçleri arasındaki anlaÅŸmazlık, Husi kontrolündeki birçok bölgede çatışmalara dönüşmüş durumda. 

Birçok bölgede çıkan çatışmalarda her iki taraftan 100'e yakın kişi öldü yüzlerde kişi de yaralandı. Öte yandan yerel kaynaklar, Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlerin ele geçirdikleri bölgelerde Husilere bağlı emniyet güçlerini esir aldığını aktarmakta.

Kaynak: Mepa News

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.