Sosyal Medya

Güncel

İnancımız bizleri ayakta tutuyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Muş’ta şehit ailelerini ve İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı ErbaÅŸ, “Askerimiz ve polisimiz canını ortaya koyarak milletimiz için gece gündüz demeden çalışıyor. Rabbim sizlerden razı olsun. Peygamber Efendimiz, ‘Vatanı, dini ve namusu için nöbet tutmanın nafile ibadete denk olduÄŸunu’ buyurmuÅŸtur. Ä°nancımız ayakta kalmamızın birinci unsurudur” dedi.

 

ErbaÅŸ, geçen yıl MuÅŸ’un Varto ilçesinde yola tuzaklanan bombanın infilak ettirilmesi sonucu ÅŸehit olan Yücel KurtoÄŸlu ile Ä°stanbul BeÅŸiktaÅŸ’taki bombalı saldırıda ÅŸehit düşen Murat Yılmaz’ın ailelerini ziyaret ederek, baÅŸsaÄŸlığı dileklerini iletti.

 

Åžehitlerin ruhu için Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından Ä°l Jandarma Komutanlığına geçen ErbaÅŸ, Komutan Vekili Albay Turgay Yorulmaz tarafından karşılandı.

Erbaş, burada yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yaptığı çalışmalarından dolayı ülkede rahat yaşadıklarını belirtti. Erbaş;
Askerimiz ve polisimiz canını ortaya koyarak milletimiz için gece gündüz demeden çalışıyor. Rabbim sizlerden razı olsun. Peygamber efendimiz, ‘Vatanı, dini ve namusu için nöbet tutmanın nafile ibadete denk olduÄŸunu’ buyurmuÅŸtur. Bu bize ruh ve bilinç veriyor. Gençlerimiz askere koÅŸa koÅŸa gitmesine vesile oluyor. Åžehitlik mertebesinin de Kuran-ı Kerim ve Hadis-i Åžeriflerde net bir ÅŸekilde vurgulanması milletimizin vatan, bayrak, ezan ve namus uÄŸruna vazifeye koÅŸmasını saÄŸlıyor. Elhamdülillah böyle bir inancımız var. Ä°nancımız ayakta kalmamızın birinci unsurudur. Allah bütün çocuklarımıza ve gençlerimize bu ruhu taşımayı takdir buyursun” dedi.

100 YILLIK PLAN YÄ°NE DEVREDE

Öte yandan; MuÅŸ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen Din Görevlileri BuluÅŸma Toplantısı’nda konuÅŸan Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı ErbaÅŸ, “Özellikle bizi birbirimize düşürmek için ırkçılık, mezhepçilik ve farklı anlayışları birbirine karşı kışkırtma noktasında öteden beri bazı planlar var. Bu yeni bir plan deÄŸil. 100 yılı aÅŸkın bir plan. Bu planların hep karşısında duracağız, hiçbir zaman taviz vermeyeceÄŸiz. Tarihimiz boyunca farklı yapıdan, farklı din ve mezhepten insanlarla bir arada yaÅŸadık, bundan sonra da yaÅŸamaya devam edeceÄŸiz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.