Sosyal Medya

Güncel

BBP Genel Başkanı Destici'den Kılıçdaroğlu'na ağır itham

Mustafa Destici, Kemal Kılıçdaroğlu'nun belgeli iddialarıyla ilgili konuşurken Necip Fazıl'ın CHP için söylediklerini hatırlattı; "Muhalefet, iktidarı düşürmek kaydıyla vatanı düşürmeye bile razıdır."



BBP Genel BaÅŸkanı Mustafa Destici, yaptığı yazılı açıklamasında ABD'de devam eden ve Reza Zarrab'ın tanık olarak dinlenildiÄŸi mahkeme sürecinde CHP lideri KılıçdaroÄŸlu'nun iddialarının akıllara, 'Acaba ABD'deki mahkeme sürecinin bir uzantısı mıdır?' sorusunu getirdiÄŸini söyleyen Destici ÅŸu ifadeleri kullandı:

"İKTİDARI DÜŞÜRMEK İÇİN VATANI DÜŞÜRMEYE RAZIDIR"

"CHP'nin bu tavrı bize, Ãœstad Necip Fazıl'ın 1956'da yine CHP için söylediÄŸi, 'Bugün bizdeki muhalefet, iktidarı düşürmek kaydıyla vatanı düşürmeye bile razıdır' sözünü hatırlatmıştır.

GeçmiÅŸ dönemlerde buna benzer belgeler 1990'lı yılların iktidar çevreleri için Büyük Birlik Partisi'ne de gelmiÅŸ ama BBP'nin asil kadroları tarafından, 'bunlar siyasetin deÄŸil, hukukun konusudur' denilerek ellerinin tersiyle itilmiÅŸtir.

"İDDİALAR 6 AY ÖNCE İNTERNETTEYDİ"

Yaklaşık 6 ay önce, bir internet sitesinde malum çevrelerce paylaşıldığı söylenen ve hukukun konusu olan bu iddiaların bugün bizzat ana muhalefet partisinin genel baÅŸkanı ve sözcüleri tarafından dillendirilmesi çok yönlü bir ÅŸaibeye de sebep olmuÅŸtur. Bu da, büyük bir iddia ile açıklanan bu dekontların kaynağı ile ilgilidir.

"HUKUKA KONU OLMASI GEREKEN HUSUSLAR SÄ°YASETE KONU OLMAMALI"

Hukukun konusu olması gereken hususlar, günlük ve çıkar amaçlı siyasetin konusu yapılmamalıdır. Bunun yapana da faydası olmayacaktır. Burada kazanacak olan sadece bu dekontları servis edenler ve arkalarındaki Türkiye düşmanları olacaktır.

CHP'li yöneticilerin bundan sonra yapması gereken şey ellerindeki bütün argümanları savcılıkla eksiksiz bir şekilde paylaşmak ve yargının vereceği kararı beklemek olmalıdır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.