Sosyal Medya

Güncel

TSK: Son bir haftada 100 terörist hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), son bir hafta içinde 2’si sözde lider kadroda olmak üzere 100 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.



TSK’dan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, ülkenin ve milletin güvenliÄŸini saÄŸlamak maksadıyla yurt içerisinde PKK/KCK terör örgütüne karşı kararlılıkla mücadelesine devam ederken, Fırat Kalkanı Harekât bölgesinde güvenliÄŸin saÄŸlanması ve bölgede terör nedeniyle göç etmiÅŸ halkın geri dönüşüne destek ve Ä°dlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesinde ateÅŸkes sürecinin tesisini ve devamını saÄŸlamak maksadıyla, Gözlem Noktaları tesis etme kapsamındaki faaliyetlerini de sürdürdüğü vurgulandı.

Teröristle Mücadele Harekâtı kapsamında son bir hafta içiresinde PKK/KCK terör örgütünün barınma alanı ve yurt içine geçiÅŸ güzergâhı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan (özellikle Diyarbakır, Tunceli, Bitlis, AÄŸrı, Batman, Siirt ve Irak’ın Kuzeyi) bölgeleri, teröristlerden temizlemek maksadıyla yürütülen operasyonlara aralıksız devam edildiÄŸine dikkat çekilerek, bu kapsamda; Diyarbakır / Lice / Kulp / Hazro / Silvan, Tunceli / Nazimiye, Bitlis / Hizan, AÄŸrı / DoÄŸubayazıt, Batman / Sason, Siirt / Eruh ve Irak’ın Kuzeyi (Zap ve AvaÅŸin-Basyan) bölgelerinde büyük ve orta çaplı operasyonlar icra edildiÄŸi bildirildi.

Ä°cra edilen operasyonlarda 2’si sözde lider kadroda olmak üzere 100 terörist etkisiz hale getirildiÄŸi kaydedilerek 70 adet piyade tüfeÄŸi, 1 adet makinalı tüfek, 1 adet zagros keskin niÅŸancı tüfeÄŸi, 2 adet tabanca, 1 adet makinalı tabanca, 3 adet roketatar, 1 adet law olmak üzere toplam 79 adet silah, 1 adet anti tank mayını, 2 adet 82 mm havan mühimmatı, 1 adet 60 mm havan mühimmatı, 70 kg tahrip kalıbı, 3.145 kg amonyum nitrat, 10.6 kg C-4 patlayıcı madde, 920 gr A-4 patlayıcı madde, 3 kg sodyum klorat, 25 adet el bombası, 33.334 adet çeÅŸitli cins ve çapta hafif silah mühimmatı, 57 adet RPG-7 roketatar roketi, 30 adet RPG-7 roketatar sevk fiÅŸeÄŸi, 152 adet fünye, 72 adet ÅŸarjör, 5 adet telsiz, 2 adet el dürbünü, 5 adet silah dürbünü, 2 adet gece görüş dürbünü, 65 adet tüp, 1 adet mini drone, 2 adet misket bombası ve 1 adet lazer mesafe ölçücü ele geçirildiÄŸi belirtildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE AĞIR DARBE

32 adet EYP’nin tespit edilerek imha edildiÄŸi kaydedilerek teröristler tarafından kullanılan 59 silah mevzi, sığınak, barınak, maÄŸara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirildiÄŸi vurgulandı.

PKK/KCK terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olan kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde 66,5 kg uyuşturucu, 716 kg toz esrar, 512 kg kubar esrar, 67.550 paket kaçak sigara, 4.108 lt kaçak akaryakıt, 3 adet kaçak cep telefonu ele geçirildiği bildirildi. Etkili hudut güvenliği ve hizmetleri kapsamında icra edilen denetim ve kontroller sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 13 bin 799 kişi yakalandığı kaydedildi.

Özellikle Tunceli, Diyarbakır ve Irak’ın kuzeyinde icra edilen etkili operasyonlar neticesinde PKK/KCK terör örgütüne önemli kayıplar verdirilerek ağır darbe indirildiÄŸi ifade edildi. Suriye’nin kuzeyinde icra edilen harekât kapsamında; hudut güvenliÄŸini saÄŸlamak, DEAÅž Terör Örgütünün tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiÅŸ kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı saÄŸlamak, sivilleri korumak/yaÅŸanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek maksadıyla icra edilmekte olan Fırat Kalkanı Harekâtında, TSK tarafından desteklenen ÖSO’nun yoÄŸun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskûn mahal ve 2.015 km’lik alan kontrol altına alındığı belirtildi.

Bab bölgesinde patlayıcı ve mayın arama/temizleme çalışmaları sürdürülürken PKK/YPG terörist unsurlarının Afrin’den doÄŸuya, Münbiç’ten batıya doÄŸru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edildiÄŸine dikkat çekilerek, “Bu kapsamda özellikle Azez-Mare ve zaman zaman da Münbiç bölgesinden yapılan taciz ve saldırılara misli ile mukabelede bulunulmaktadır. Bölgede yürütülen normalleÅŸme (altyapı, üstyapı, yerel yönetimlerin desteklenmesi vb.) çalışmalarına katkı saÄŸlanmaktadır" denildi.

“3 NUMARALI GÖZLEM NOKTASI TESÄ°S EDÄ°LMÄ°Åž DURUMDA”

Astana mutabakatı kapsamında ateşkesin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü için uygun şartların sağlanması ve ihtilafın barışçıl yollarla çözülmesi için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlamak maksadıyla belirlenen Gerginliği Azaltma Bölgelerinden biri olan İdlib bölgesinde, TSK birliklerinin Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü olarak görev yaptığı vurgulanarak, "Bu kapsamda 13 Ekim 2017 tarihinde 1 Numaralı Gözlem Noktası, 23 Ekim 2017 tarihinde 2 Numaralı Gözlem Noktası, 19 Kasım 2017 tarihinde ise 3 Numaralı Gözlem Noktası tesis edilmiş ve görevlerine devam etmektedir. Diğer Gözlem Noktalarının açılarak faaliyete geçirilmelerine yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları bölgedeki görevlerini Astana görüşmelerinde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedir" ifadesi kullanıldı.

ANKARA / DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.