Sosyal Medya

Dünya

Başpikopos'tan Kıbrıslı Türklerin aslı Rum çıkışı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimine bağlı Başpiskopos Hristosmos'tan nefret dolu bir açıklama geldi. Türkler için "Ekonomik baskılar nedeniyle din değiştirmek zorunda kalmış Hristiyan Rum'dur"dedi.



Kuzey Kıbrıs ile Güney yönetimi arasında müzakereler devam ederken, diÄŸer yanda ise Rum tarafının onlarca yıllık nefreti her müsait ortamda dilleniyor. Rum yönetimine baÄŸlı bir medya organında çıkan haberde BaÅŸpiskopos Hristosmos'un Türklere nefret kusan ifadeleri yer aldı.

"MÃœSLÃœMANLAÅžTIRILMIÅž RUMLAR"

KKTC ile Rum yönetimi arasındaki "Müslümanlaştırılmış Rum" kavgası büyük bir tartışmaya neden olurken, tartışmanın en büyük etkenlerinden olan Başpiskopos Hristosmos çok tartışılacak bir açıklamanın altına imzasını attı.

Bir Rum medya organında yer alan ifadelerde Hristosmos'un Rum gençlerine, "Kıbrıslı Türkler aslında ekonomik baskılarla din deÄŸiÅŸtirmiÅŸ Hristiyan Rumlardır." ifadelerini kullandı.

SKANDAL SÖZLER

BaÅŸpiskopos ayrıca Türkiye'nin garantörü olduÄŸu uzlaşı müzakerelerinden de çekilmesi gerektiÄŸini söyleyen Hristosmos, Kıbrıs'a yerleÅŸen Türk kökenlilerin Türkiye'ye dönmesi durumunda Kıbrıs'ta iki devletli bir çözüm olabileceÄŸini belirtti.

Kısa süre içerisinde Rum siyasilerden tepki toplayan iki devletli çözüm sözlerine daha sonra açıklama getiren Hristosmos, "Ben çocukların anlaması için devlet ifadesi kullandım, iki kurucu devleti, federalliÄŸi kastettim." diyerek sözlerini adeta kıvırdı.

KKTC YÖNETİMİNDEN SERT CEVAP

BaÅŸpiskoposun nefret dolu söylemlerine cevap gecikmedi. KKTC BaÅŸbakanı Hüseyin Özgürün, konuya iliÅŸkin yaptığı yazılı açıklamada, "BaÅŸpiskopos Hristosmos, Kıbrıs Türk halkını aÅŸağılayıcı tavırlarını sürdürürken, saygı sınırları ile birlikte haddini de aÅŸmıştır." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.