Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan, Merkel'le görüştü

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel'le telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmede ikili ilişkiler, Suriye ve mülteci sorunlarının ele alındığını, Erdoğan'ın Soçi'de yapılacak kongreyle ilgili Merkel'e bilgi paylaşımında bulunduğunu açıkladı. Erdoğan dün de Almanya Cumhurbaşkanı'yla görüşmüştü.



İkili ilişkiler ve Suriye ekseninde bölgesel gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Türkiye, Rusya ve İran'ın katılımıyla gerçekleşen Soçi zirvesi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile bilgi paylaşımında bulundu.

Mülteciler konusuna da değinilen görüşmede Merkel, Suriyeli mültecilerle ilgili Türkiye'ye taahhüt edilen AB yardımlarının ulaştırılmasının hızlandırılması için çalışacağını bildirdi.

ErdoÄŸan ve Merkel baÅŸta PKK olmak üzere terör örgütleriyle mücadelede iÅŸbirliÄŸine vurgu yaptı. 

24 SAATTE İKİNCİ GÖRÜŞME

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Almanya CumhurbaÅŸkanı Frank-Walter Steinmeier ile dün akÅŸam saatlerinde telefon görüşmesi yapmıştı. Görüşmede, Suriye meselesinin yanı sıra ikili iliÅŸkilerin de ele alındığı görüşmede ErdoÄŸan, Türkiye, Rusya ve Ä°ran'ın, 22 Kasım'da Soçi'de liderler düzeyinde gerçekleÅŸtirdiÄŸi üçlü zirveye iliÅŸkin Alman mevkidaşı ile bilgi paylaşımında bulundu.

Suriye'deki güncel geliÅŸmeler üzerinde durulan görüşmede ErdoÄŸan, halihazırdaki sürecin, Suriye'de BirleÅŸmiÅŸ Milletler gözetiminde serbest, adil ve tüm Suriyelilerin sandığa gidebilecekleri seçimleri tertip etmeyi hedeflediÄŸine iÅŸaret etti.

Erdoğan, Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararında öngörüldüğü üzere Suriye halkının öncülüğünde ve sahipliğinde yürütülecek kapsayıcı, serbest, adil ve şeffaf bir siyasi sürecin hayata geçirilmesine büyük önem verdiklerini vurguladı.

Soçi'de düzenlenecek Ulusal Diyalog Kongresi'nin, Cenevre'nin alternatifi deÄŸil, tamamlayıcısı olacağını belirten ErdoÄŸan, söz konusu kongrede terör örgütlerine yer olmayacağını bildirdi.

Türkiye-Almanya arasındaki iliÅŸkilere de deÄŸinilen görüşmede, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve Almanya CumhurbaÅŸkanı Steinmeier, ikili iliÅŸkilere tekrar ivme kazandırmanın önemine iÅŸaret etti.

İki lider görüşmede, bu yönde karşılıklı adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.