Sosyal Medya

Güncel

İran şokta... 250 askeri öldürüldü...

İran tarafından desteklenen ve yabancı Şii milislerden oluşan Nemr kuvvetleri Suriye'de ağır kayıp verdi.



Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, geçtiÄŸimiz günlerde Suriye'nin doÄŸusundaki Deyr ez Zor bölgesi kırsalında DEAÅž ile yaÅŸanan çatışmalarda Ä°ran destekli Åžii milislerin saflarında çok sayıda can kaybı yaÅŸandı.

Bölge kaynakları çatışmalarda ölenler arasında bir Nemr kuvvetlerinin saha komutanlarından birinin de bulunduğunu aktarıyor.

Deyr ez Zor kenti doğu kırsalındaki Aşara beldesi etrafında yaşanan çatışmalarda öldürülen saha komutanının isminin Albay Suheyl El Hasan olduğu açıklanırken, El Hasan'ın Nemr kuvvetlerinin ana saldırı güçlerinin komutanı olduğu belirtildi.

250 ÖLÜ 280'DEN FAZLA YARALI

Öte yandan Nemr Kuvvetleri'nin sosyal medya ağları üzerinden yaptığı açıklamada, kuvvetlerin Deyr ez Zor kırsalındaki Salihiye ve Aşara beldelerinde DEAŞ'e karşı düzenlenen saldırıda ağır kayıp verdiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada bölgede yaÅŸanan çatışmalarda Nemr kuvvetlerinden 250 kiÅŸinin öldüğü 280'den fazla kiÅŸinin de yaralandığı ifade edildi. Ä°smi geçen grubun asker sayısının 600 civarında olduÄŸunu ifade eden yerel kaynaklar, sahada gruptan geriye sadece 100 kadar kiÅŸinin kaldığını belirtiyor.

mepanews

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.