Sosyal Medya

Güncel

Abdullah Gül'den Trump'ın ırkçı paylaşımına tepki

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı Trump'un Müslümanlara yönelik saldırı videolarını paylaşmasına Twitter hesabından tepki gösterdi. Gül paylaşımında "ABD Başkanı Trump’ın Müslümanlara yönelik nefret ve saldırıyla dolu videoları retweet etmesi tamamen sorumsuzca ve ayıp" dedi.



Abdullah Gül'ün, Trump'ın ırkçı paylaşımına tepki gösterdiÄŸi Ä°ngilizce twit'i şöyle: 

17-11/30/untitled-1-copy.jpg

 

IRKÇI SİYASETÇİNİN VİDEOLARINI YENİDEN PAYLAŞTI

Trump, aşırı saÄŸcı Ä°ngiliz siyasetçi Jayda Fransen'in Twitter hesabında yayınladığı Ä°slamofobik videoları yeniden paylaÅŸmıştı. ABD BaÅŸkanının, bazı ÅŸiddet olaylarını içeren ve bunlardan Müslümanları sorumlu tutan ifadelerle yayınlanan videoları yeniden paylaÅŸmasına Fransen'dan destek gelmiÅŸti. Fransen, "Bu videoları yeniden paylaÅŸan Donald Trump'ın kendisidir ve yaklaşık 44 milyon takipçisi vardır! Tanrı seni esirgesin Trump! Tanrı Amerika'yı esirgesin!" ifadelerini kullanmıştı. 

İngiltere'de aşırı sağcı ve Müslüman karşıtı Britain First (Önce Britanya) grubunun liderlerinden Jayda Fransen'in, Avrupa'da aşırı sağcıların düzenlediği eylemlere katıldığı ve Neo-Nazi görüşlere sahip olduğu biliniyor.

Ä°NGÄ°LTERE'DEN TEPKÄ°

İngiltere hükümeti, ABD Başkanı Donald Trump'ın İngiliz aşırı sağcı grubun yayınladığı İslamofobik videoları paylaşmasını eleştirdi

İngiltere Başbakanı Theresa May'in sözcüsü, basına yaptığı açıklamada, Trump'ın videolarını paylaştığı Britain First (Önce Britanya) grubunun yalanlar yayarak gerilimi körüklediğini söyledi.

"Donald Trump’ın bunu yapması yanlıştı." ifadesini kullanan sözcü, "Britain First nefret söylemiyle toplulukları bölüyor, yalanlar yayıyor ve gerilimleri körüklüyor. Kanunlara riayet eden insanlarda kaygıya neden oluyor. Ä°ngiliz halkı, bu ülkenin edep, hoÅŸgörü ve saygı gibi deÄŸerlerinin zıddını temsil eden aşırı sağın ön yargılı retoriÄŸini kahir ekseriyetle reddediyor." dedi.

Sözcü, Trump'ın İngiltere'ye yapması planlanan resmi ziyaretin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğiyle ilgili soruya da "ABD en eski ve en yakın müttefiklerimizden birisidir. Resmi ziyaret daveti yapıldı ve kabul edildi. Diğer ayrıntılar zamanı gelince duyurulacak." yanıtını verdi.

NEFRES SUÇUNTAN MAHKUM OLDU

Britain First grubu ise Trump'ın paylaşımlarından duyduğu memnuniyeti yine Twitter'dan paylaşmıştı.
Britain First grubu, mesajında, "ABD BaÅŸkanı Donald Trump, BaÅŸkan Yardımcımız Jayda Fransen'in 3 videosunu paylaÅŸtı. Trump, bunları bizzat paylaÅŸtı ve yaklaşık 44 milyon takipçisi var! Tanrı seni korusun Trump! Tanrı ABD'yi korusun!" ifadelerine yer vermiÅŸti. 


Trump, bu sabah aşırı sağcı grubun başkan yardımcısı Jayda Fransen'in Twitter hesabında yayınladığı İslamofobik videoları yeniden paylaşmıştı.

Fransen, geçen yıl başörtülü bir kadına sözle tacizden yargılanmış ve "nefret suçu" işlediği sabit görülerek 2 bin sterlin cezaya çarptırılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.