Sosyal Medya

Dünya

ABD YPG'ye 5 bin silah daha gönderecek

ABD'nin 2018 yılı bütçesinden DEAŞ'la mücadele kapsamında YPG'ye 5 bin AK-47 sevk edileceği açıklandı.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump YPG'ye silah yardımının kesileceÄŸini, Beyaz Saray da verilen silahların geri isteneceÄŸini söylemesine raÄŸmen; ABD 2018 yılı bütçesinde DEAÅž'la mücadeleye 500 milyon dolar ayırırken, YPG'ye 5 bin AK-47 sevk edileceÄŸini açıkladı.

"AÄžIR SÄ°LAHLAR GERÄ° Ä°STENECEK" DEMÄ°ÅžLERDÄ°

ABD Başkanı Donald Trump'ın, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD/YPG'ye bundan sonra silah verilmeyeceğini açıklamasından sonra, Beyaz Saray yönetiminden bir yetkili ağır silahların PKK'lılardan geri isteneceğini Reuters'a söylemişti.

ABD YPG'ye 5 bin silah daha gönderecek

SERÄ° NUMARALARI ALINIYOR

Al Monitor'un Pentagon muhabiri Jack Detsch'in haberine göre, PYD/YPG'ye verilen silahların hepsinin seri numarası alınıyor ve özellikle ağır silahların bilgileri Türkiye ile paylaşılıyor. Suriye'deki süreç bittikten sonra da bu silahlar da PYD/YPG'den geri istenecek.

Haberde yer alan bilgilere göre, silahların yanlış ellere gitmesini engellemek için silahları izleme veri tabanı oluşturuldu. Bu silahların seri numaraları kayıt edildi. Ayrıca ağır makineli tüfekler, Humvee'lerin güvenli dönüşlerinin sağlanacağının bilgisi Türkiye ile paylaşıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.