Sosyal Medya

Güncel

Mısır'dan İsrailli Bakana Sina cevabı

Mısır'dan İsrailli Bakanın 'Filistinlileri Sina yarımadasına gönderelim' açıklamasına cevap geldi.



Mısır DışiÅŸleri Bakanı Samih Åžukri, özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Ä°srail Sosyal EÅŸitlik Bakanı Gila Gamliel'in "Sina Yarımadası, Filistinlilerin devlet kurması için en iyi yer" ifadesine yanıt verdi. 

Bakan Şukri, "Mısır halkının kanlarıyla sulanan Sina başta olmak üzere Mısır topraklarındaki egemenliği kemirecek her türlü açıklamayı kim yaparsa yapsın reddediyoruz. Mısır, Sina'da bir karış toprağından dahi ödün vermeyecek ve kimsenin oraya saldırmasına izin vermeyecek" ifadelerini kullandı.

NE OLMUÅžTU?

Mısır basınında, dün bir konferansa katılmak üzere Kahire'ye gelen ve Ä°srail'in bir televizyon kanalına açıklama yapan Gamliel'in "Sina Yarımadası, Filistinlilerin devlet kurması için en iyi yer" sözü yer almıştı. Ä°srail'de Dürzi toplumun temsilcilerinden Devlet Bakanı Eyüb Kara, geçen ÅŸubat ayında yaptığı açıklamada, Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdufettah es-Sisi'nin Filistinlilerin Sina Yarımadası'na yerleÅŸtirilmesini önerdiÄŸini, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun da ABD BaÅŸkanı Donald Trump'a "iki devletli çözüm yerine Filistinlilerin Sina Yarımadası'na yerleÅŸtirilmesi projesine" iliÅŸkin bir taslak sunmayı planladığını savunmuÅŸtu. Aralarında Hamas, Fetih, Ä°slami Cihad Hareketi, Filistin Halk KurtuluÅŸ Cephesi (FHKC), Filistin Demokratik Halk KurtuluÅŸ Cephesi'nin (FDHKC) de bulunduÄŸu çeÅŸitli grupları bünyesinde barındıran Filistin'deki Ulusal Ä°slami Güçler de bunun üzerine yayımladığı ortak açıklamada, Filistinlilerin Mısır'da Sina Yarımadası'na yerleÅŸtirilmesi projesine karşı olduklarını vurgulamıştı. Söz konusu tarihte Ä°srail BaÅŸbakanlık Divanı iddiaları yalanlamış, Mısır DışiÅŸleri Bakanlığı ise konuya iliÅŸkin açıklamaların doÄŸru olmadığı açıklamasında bulunmuÅŸtu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.