Sosyal Medya

Güncel

İETT Genel Müdürü Arif Emecan görevden alındı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İETT Genel Müdürü Arif Emecen’i görevden aldı. Emecen'in bir hafta önce görevden alındığı öğrenildi.



Hürriyet'in haberine göre, Kadir Topbaş'ın ardından İBB Meclis üyelerinin oyları ile yeni başkan seçilen Başkan Mevlüt Uysal flaş bir karara imza attı. Uysal, İETT Genel Müdürü Arif Emecan'ı bir hafta önce görevden aldı. Karar bugün duyuldu.

ARÄ°F EMECEN KÄ°MDÄ°R?

Görevden alınan Emecen, 15.Åžubat1964 yılında Çankırı’da doÄŸdu. Fırat Ãœniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik MühendisliÄŸi bölümünden 1986 yılında mezun oldu. 1986-1995 yılları arasında TEDAÅž ve TEAÅž’ a baÄŸlı deÄŸiÅŸik müdürlükler bünyesinde iÅŸletme mühendisi ve kontrol mühendisi olarak çalıştı. 1995-2000 yılları arasında Ankara’da Ankaray Raylı Sistem Ä°ÅŸletmesi’nde Ä°ÅŸletme Müdürlüğü ve BaÅŸmüdürlük yaptı. Bu çalışma sürecinde Hamburg-Hochbahn-Almanya’da raylı sistem eÄŸitimi aldı. 2000-2005 yılları arasında Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’nin Metro, Hafif Raylı Sistem ve Tramvay iÅŸletmelerinin iÅŸletme ve bakım iÅŸlerini yürüten Ä°stanbul Ulaşım A.Åž. de Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. 2005-2014 yılları arasında Kayseri BüyükÅŸehir Belediyesinde, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire BaÅŸkanlığı görevini yürüttü, bu görevi süresince ulusal ve uluslararası ulaşım otoritelerinden birçok ödül alan 3 etaplı, yaklaşık 35 km uzunluÄŸunda “KAYSERAY” Tramvay projesini tamamladı. Yine aynı dönemde 6 yıl süre ile tramvay iÅŸletme, bakım ve proje çalışmalarını yapan Kayseri Ulaşım A.Åž. ÅŸirketinde genel müdürlük görevini yürüttü. 2014 yılı Haziran ayından 2016 Mayıs ayına kadarki süreçte Malatya BüyükÅŸehir Belediyesi, Genel Sekreterlik görevini sürdürdü. Malatya’da ulaşım sorununa çözümler üretilen çalışmaların başındaki Trambüs projesini hayata geçirdi. Mayıs 2016 itibariyle Ä°ETT Genel Müdürü olarak atandı. Evli ve dört çocuk babası olan Arif Emecen Ä°ngilizce biliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.