Sosyal Medya

Güncel

ABD Suriye'den çıkmayacağını açıkladı

Terör örgütüDEAŞ ile mücadele bahanesiyle Suriye’ye yerleşen ABD ülkeden çıkmayacağını ilan etti.



Esed rejimini ve DEAÅž terörünü kazımak bahanesiyle Suriye’ye yerleÅŸen ABD, 1990’larda Irak’ta “yeniden inÅŸa” ve “yerel yönetimler” kılıfı altında baÅŸlattığı parçalama projesini Suriye’de hayata geçirdi. SavaÅŸ sonrası “yeniden inÅŸa” adı altında baÅŸta Rakka’da olmak üzere PYD/PKK kontrolünde terör cepleri kuruluyor. Suriye’de askeri varlığını sürdürmek için DEAÅž bahanesi tükenen ABD’nin yeni düşmanı ise Ä°ran. Washington Post’un haberine göre ABD’li yetkililer, Suriye’nin kuzeyindeki askeri varlıklarını terör örgütü PKK’yı güçlendirmek, Ä°ran ve BeÅŸÅŸar Esed rejimine baskı uygulamak için kullanacak.

YEREL TERÖR BİRİMLERİ

ABD’nin Cenevre Görüşmeleri temelinde siyasi baskıya bu ayın sonunda baÅŸlanması bekleniyor. Ä°ran ve Esed rejiminin toprak hakimiyetini geniÅŸletmesini engelleme adına bölgede kalan ABD ordusu, Kuzey Suriye’de PKK’ya anlık destek sunarken Åžam yönetiminden bağımsız yeni yerel yönetim birimleri oluÅŸturarak terör devletinin temelini atacak.

RUSYA’YI Ä°KNA ETMEK Ä°STÄ°YOR

PKK devletini kurmayı planladığı toprakları Cenevre ÅŸemsiyesiyle garanti altına almaya çalışan ABD yönetimi, Rusya’dan bu yönde yardım almayı amaçlıyor. ABD BaÅŸkanı Donald Trump, 21 Kasım’da Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriye’de çözümün saÄŸlanması için Cenevre görüşmelerinin önemi konusunda mutabık kaldı. Ä°kili, bu ayın başında Cenevre sürecini destekleyen ortak bir bildiri de imzalamıştı.

CENEVRE BÄ°TENE DEK

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, geçtiÄŸimiz hafta yaptığı açıklamada Esed rejimi ve muhalefet arasında siyasi çözüme varılana dek Suriye’de kalacaklarını açıkladı. Asker sayısı hakkında bir kararın olmadığını kaydeden Mattis, “Cenevre süreci bitene dek Suriye’de bekleyecekler” ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.