Sosyal Medya

Güncel

NATO Genel Sekreteri: Bir daha yaşanmayacak, Türkiye bizim için müttefik

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Norveç'teki NATO tatbikatı esnasında yaşananlara ilişkin 'Soruşturma sürüyor. Böyle bir şeyin bir daha yaşanmayacağı konusunda garanti verdim, Türkiye bizim için müttefiktir' ifadesini kullandı.



NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO tatbikatında yaşanan skandala ilişkin yaptığı açıklamada, benzer şeylerin tekrar yaşanmaması için güvence verdiklerini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Estonya’nın CumhurbaÅŸkanı Kersti Kaljulaid ile yaptığı basın toplantısında NATO tatbikatı sırasında yaÅŸanan skandalla ilgili açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, “NATO askeri yetkilileri olanlara iliÅŸkin detayları soruÅŸturuyor. Benzer ÅŸeylerin tekrar yaÅŸanmamasından emin olmak için prosedürleri gözden geçiriyoruz. Bu hafta CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ı arayarak olanlar için özür diledim. Ayrıca NATO’nun derhal harekete geçmesi konusunda ErdoÄŸan’ı bilgilendirdim. Bu hafta Halifax Uluslararası Güvenlik Forumunda Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay BaÅŸkanı Hulusi Akar ve AB Bakanı Ömer Çelik’le bir araya geldim” dedi.
Stoltenberg, Akar ve Bakan Çelik’e gelecekte benzer ÅŸeylerin tekrar yaÅŸanmaması konusunda güvence verdiÄŸini söyledi.

“TÃœRKÄ°YE ÖNEMLÄ° BÄ°R MÃœTTEFÄ°KÄ°MÄ°Z”

Türkiye’nin NATO ittifakının önemli bir müttefiki olduÄŸunu söyleyen Stoltenberg, “Türkiye terörle mücadele, Irak ve Suriye sınırında aynı zamanda Karadeniz’de Rusya sınırında yaptığımız iÅŸlerde önemli bir müttefik olarak Ä°ttifaka çeÅŸitli ÅŸekillerde katkıda bulunuyor. Türkiye’nin katkılarına son derece deÄŸer veriyoruz. Bu nedenle, bezer olayların bir daha yaÅŸanmamasını saÄŸlamalıyız” diye konuÅŸtu

Norveç’te 8-17 Kasım tarihleri arasında NATO Müşterek Harp Merkezi’nde düzenlenen ’Trident Javelin 2017’ isimli masa üstü tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli, fotoÄŸrafı, tatbikat kapsamındaki kurgusal hasım ülkelerin liderleri arasında gösterilmiÅŸti. Yine tatbikat kapsamındaki kapalı devre haberleÅŸme sisteminde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın ismi kullanılarak oluÅŸturulan sahte bir adres üzerinden Türkiye’nin hasım ülkelerle iÅŸbirliÄŸi yaptığı yönünde bir izlenim oluÅŸturulmuÅŸtu. Skandalın ardından NATO’dan yayınlanan özür mektubunda, ErdoÄŸan’ın fotoÄŸrafını koyan subayın ordudan atıldığı belirtilmiÅŸti.

ANKARA / Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.