Sosyal Medya

Güncel

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazdı!



BeÅŸiktaÅŸ soÄŸuk istanbul gecesinde içimizi ısıttı... Åžampiyonlar Ligi G grubu'nda mücadele eden temsilcimiz, sahasında Porto ile 1-1 berabere kalarak devler ligine adını yazdırdı. Son maçta yenilse bile gruptan lider çıkmayı garantileyen Kara Kartal, Türkiye'ye büyük gurur yaÅŸattı. 

İşte nefes kesen karşılaşmanın özeti:

Vodafone Park'ta tarihi gece... BeÅŸiktaÅŸ, Devler Ligi'nde destan yazmaya devam ediyor... Siyah-beyazlı temsilcimiz, Åžampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki 5. maçında Porto ile 1-1 berabere kalarak istediÄŸini aldı! Grubunda oynadığı 5 maçta yenilgi yüzü görmeyen ve 11 puana yükselen BeÅŸiktaÅŸ, tarihinde ilk kez Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselmeyi baÅŸardı. Siyah-beyazlı ekip ayrıca G Grubu'nu da lider tamamlamayı garantiledi. Öte yandan BeÅŸiktaÅŸ son 16 primi olan 6 milyon Euro'yu da kasasına koydu...

Mücadelenin 29. dakikasında Porto, Beşiktaş karşısında Felipe Augusto'nun golü ile 1-0 öne geçti: Sağ taraftan Ricardo Pereira'nın yerden sert pasına Felipe Augusto düzgün bir vuruş yaptı ve maalesef top ağlarımızla buluştu.

41. dakikada temsilcimiz Beşiktaş, Cenk Tosun'un muhteşem asistinde Talisca'nın golü ile karşılaşmada beraberliği yakaladı: Sol taraftan gelişen atakta Pereira'yı geçen Cenk Tosun ceza sahasına kat etti, boş durumdaki Talisca'ya pasını gönderdi ve Brezilyalı oyuncuya sadece dokunmak kaldı: 1-1.

İlk 45 dakika bu sonuçla tamamlandı.

58. dakikada Anderson Talisca'nın pasıyla topla buluşan Ryan Babel çalımlarla ceza sahası ön tarafına ilerledi, Hollandalı yıldızın etkili vuruşunda top direkten geri döndü.

Bu pozisyondan 3 dakika sonra, sol taraftan gelişen atakta nefis çalımlarla ceza sahasına giren Ricardo Quaresma'nın harika vuruşunu kaleci Jose Sa kornere gönderdi.

Kalan dakikalarda başka pozisyon olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi. 11 puana yükselerek liderliği garantileyen Beşiktaş, tarihinde ilk kez gruplardan çıkarmayı başardı ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek puan toplayan Türk takımı rekoruna ortak oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.